E-Sport

Szuper meccsnappal jön a 8. hét Európában!

  • Thanatos

Rendkívül emlékezetes péntek vár a League of Legends szerelmeseire - rangadó rangadó hátán!

Thanatos a saját Facebook-oldalán is napról napra osztja meg a legérdekesebb híreket és gondolatait. Ha szereted a League of Legends játékot, mindenképpen kövesd szakértőnket!

A League of Legends versenynaptára tavasszal is rengeteg érdekességet tartogat számunkra, például az európai és észak-amerikai bajnokságokat. Hétről hétre próbálunk majd fogadási tippekkel szolgálni, kiemelvén 2-2 mérkőzést, amely külön figyelmet érdemel. Továbbá az összes ütközet végeredményét megpróbáljuk bejósolni a papírformára és a szakértői véleményre alapozva. Lássunk is hozzá!

EU LCS 8. Hét

10 csapat küzd egymással 2 csoportba osztva. Minden mérkőzés Bo3 szériában történik, tehát 2 győzelemig tart. Az alapszakasz 10 hétig tart, amelyet követ a rájátszás, ahova az első 3-3 helyezett jut be. A meccsnapok és kezdés: Csütörtök 17:00, Péntek 17:00, Szombat 16:00, Vasárnap (már csak a 10. héten) 16:00.

Jelenlegi állás

A csoportok közötti ütközetek befejeződtek a múlt hét folyamán, így végső szakaszához érkezik az EU LCS. Már csak 3 hét, összesen 10 meccsnap van hátra, ami alatt még egyszer megmérkőznek egymással az adott csoportba tartozó csapatok, azaz visszavágók tömkelege vár ránk. A tét nem kicsi, hiszen az utolsó hétben nyújtott teljesítmény determinálja, hogy valaki bekerül-e a rájátszásba, egyáltalán ott milyen pozíciót tudhat magáénak, vagy egyből az LCS-ben maradásért kell majd harcolnia a későbbiekben. Hibázni nem szabad, és ezt mindenki érzi. Ráadásul új patch érkezett a profi szcénába, amely alaposan megbolygathatja az eddig megszokott stratégiákat. De vajon ki bírja jobban az utolsó hetek nyomását?

Kiemelt mérkőzések:

A megszokottól eltérően most lényegében egy kiemelt napot kell megemlíteni, hiszen ami pénteken az EU LCS keretein belül történni fog, arra sokáig emlékszünk majd. Mind a két csoport első csap össze a csoport másodikokkal. Hogy melyik-melyik, az folyamatosan változhat, ám az eddigi játékok alapján a végső sorrend meghatározásában ez az ütközet fog dönteni.

Kiemelt mérkőzések:

H2K vs. UOL [Péntek 17:00]

Nagyon sok néző számára ez a mérkőzés lesz majd a legfontosabb, köszönhetően az UOL felső ösvényén játszó úriembernek, aki magyar származással büszkélkedhet. Sajnálatos módon csapata jelenleg folyamatosan bukdácsol, számtalan apró hiba jött fel az utóbbi hetekben. Általánosságban gond a játék korai szakaszával, amiben viszont az H2K kifejezetten erős. Legutóbbi összecsapásuk alkalmával is kivétel nélkül végig ők hozták el az első tornyokat és szinte mindent. Nagyon kockázatos itt bármit is tippelni, ám abban a tudatban érdemes figyelni, hogy az utolsó pillanatig bármi megtörténhet. Ez pedig nem túlzás!

Thanatos-tipp: H2K 1 - 2 UOL

G2 vs. MSF [Péntek ~20:00]

Az A csoport titánjainak összecsapása bizonyos szempontból még érdekesebb, mint B csoportban lévő társaiké. A G2 az első pillanattól kezdve dominál, folyamatosan képes az európai csapatokat könnyedén megsemmisíteni. Néha meg-megbotlik, de ez széria vereséget még nem jelentett. Az MSF az utóbbi időben viszont megtáltosodott, rengeteg pozícióban tűnnek verhetetlennek és hihetetlen erősnek. Ráadásképp folyamatosan fejlődnek, nagyon szép csapatmozgásokat és összhangot láthatunk tőlük. A G2 a favorit, ám itt az MSF győzelme szerintem ugyanúgy benne van a pakliban. Az én tippem bátor, hogy egy egész szériát odaadok nekik, de valamikor mindenkinek el kell szenvednie az első nagy vereségét, nem? A változó körülmények és az MSF szárnyalása ettől még megérheti a kockázatot.

Thanatos-tipp: G2 0 - 2 MSF

Oddsok a mérkőzésekre
Vitality: 1.44 Origen: 2.62
ROCCAT: 3.75 Fnatic: 1.25
Unicorns of Love: 2.10 H2K: 1.66
G2 Esports: 1.30 Misfits: 3.40
ROCCAT: 1.90 Giants Gaming: 1.80
Splyce: 1.11 Origen: 6.00

Többi mérkőzésre tippek:

OG vs. VIT [Csütörtök 17:00] 1 - 2

FNC vs. ROC [Csütörtök ~20:00] 2 - 1

ROC vs. GIA [Szombat 16:00] 1 - 2

SPY vs. OG [Szombat ~19:00] 2 - 0

Közvetítések elérhetőek:

Magyar nyelven: http://twitch.tv/magyarloltv

Angol nyelven: http://www.lolesports.com/en_US/


A megosztásokat köszönjük szépen a League of Legends Hungary, a League of Legends Fungary és a Magyar League of Legends közösségnek.