Spanyol foci

Még a végén az lesz a Barca edzője, akinek semmi esélyt nem adtak

  • MVB80

Biztosnak tűnik, hogy nem a Sevilla edzője, Jorge Sampaoli lesz Luis Enrique utódja a Barcelonánál.

Egy ideje már tudni lehet, hogy Luis Enrique három szezon után elhagyja a Barcelonát, és ha az idény végén egyetlen trófeát sem gyűjtene, akkor is sikeres időszakot tudna maga mögött, hiszen bajnokságból és Király Kupából kettőt, BL-ből, európai és spanyol Szuperkupából, valamint klubvilágbajnokságból egyet-egyet nyert a csapattal.

Amely azért nem áll rosszul most sem, második a bajnokságban, döntős a Király Kupában és a futballtörténelem egyik legnagyobb fordításával negyeddöntős a BL-ben.

Amióta Luis Enrique bedobta, hogy júniusban elköszön, a spanyol média azt találgatja, ki lehet az utódja. Két hete még azt írtuk, kétesélyes a verseny, és a Bilbaót irányító Ernesto Valverde, valamint a Sevilla argentin mestere, Jorge Sampaoli tűnik a favoritnak a fogadóirodáknál.

Mascherano minden bizonnyal örült volna Sampaolinak

Most azonban a Barca ügyeiben jártasnak tűnő Catalunya Radio azt közölte, hogy Sampaoliban már nem gondolkodik a klubvezetés, mert úgy érzik, nem ismeri olyan mélységekben a klubot, ahogy az szükséges lenne.

A Marca azt írta, korábban Gerardo Martino személyében egyszer már olyan edzőre bízták a csapatot, aki nem volt tisztában a barcelonai viszonyokkal, és ő nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

A chilei válogatottal kétszeres Copa América-győztes Sampaoli kiesésével Valverde mellett Luis Enrique segítője, Juan Carlos Unzue lett a másik nagy esélyes.

Unzue kinevezését március elején még harmincas fölötti szorzóval adták, most viszont már csak négyszeres pénzt fizetnének a fogadóirodák, ha ő örökölné a kispadot.

Ami növelheti az esélyét, hogy Luis Enrique állítólag őt látna szívesen az utódjának.