NB I

Bebetonozta magát a Loki edzője, ezért nem tudják kirúgni

  • ivan

Továbbra sem akar összeállni a Debrecen játéka, az utóbbi évtized legsikeresebb magyar klubja még mindig a kiesés elkerüléséért harcol. A szurkolók egy része csalódott a portugál vezetőedzőben, ám sajtóhírek szerint Leonel Pontes elmozdítása drága mulatság lenne.

Amikor részben az eredménytelenség, részben pedig szurkolók nyomására felállították a debreceni kispadról Kondás Elemért, sokan úgy számoltak, hogy a Lokinál egy új időszámítás veheti kezdetét. A csapat irányítását átvevő Leonel Pontesről ugyan idehaza keveset tudtunk, ám a luzitán szakember ajánlólevele nem volt rossz, így a legtöbben bizakodva várták a 44 éves szakember ténykedését.

Fotó: dvsc.hu

Idővel azonban egyre inkább a csalódottság lett úrrá a Nagyerdőben, hiszen a DVSC csak nem akart megindulni felfelé a tabellán és 10 körrel a bajnokság vége előtt csupán három egységre van a kiesést jelentő 11. helytől. A hétvégén a Debrecen odahaza kapott ki 3-1-re a Paks gárdájától, egy olyan meccsen, amelyet előzetesen a legtöbb debreceni drukker a hozható kategóriába sorolt. (Ráadásul pletykák szerint a Diósgyőr és a Paks ellen hatpontos ultimátumot is kapott a tréner, ám csak a miskolciakat sikerült legyűrni, így a hat pontból nem lett csak három.)

Ennek ellenére mégis biztosnak tűnik Pontes pozíciója. A Blikk ugyanis arról írt, hogy a portugál szakember magától nem mond fel, ha pedig a klub küldi el, szerződésének értelmében közel 200 millió forintos végkielégítésre számíthat stábjával. Ez még a Debrecen szintjén is nagyon komoly összegnek számít.

A portugál edzőnek egyébként 2019 nyaráig van érvényes kontraktusa a DVSC-vel, vagyis még 25 hónapot tölthet el vezetőedzőként. Ha azt leosztjuk a napilap által emlegetett 200 millióval, akkor megközelítőleg havonta 8 millió forint lehet a tréner és csapatának keresete.

Honlapunk egyébként úgy tudja, Pontest már a téli szünet idején is fel szerették volna állítania kispadról, ám a végkielégítés nagysága akkor is gátat szabott a műveletnek.

209575