Indian Wells

Ez már annyira tuti, hogy gyanús...

Szemezgettünk az Indian Wells-i tenisztorna vasárnapi játéknapjának kínálatából, íme öt erős tipp.

Igazi sztárparádé vár ránk vasárnap Kaliforniában, hiszen a címvédő Novak Djokovics, a négyszeres bajnok Roger Federer és a salakkirály Rafael Nadal is pályára lép, illetve Juan Martín del Potro, Kei Nisikori, Marin Cilic, Grigor Dimitrov, Nick Kyrgios és Alexander Zverev úgyszintén bemutatkozik az Indian Wells-i publikum előtt. 

Ha a mind a kilencen továbbjutnak, akkor 2.23-szoros pénz ütheti a markunkat az állami irodánál.

Papíron tehát mindannyian komoly favoritjaik a maguk meccsének, de azért érdemes szelektálni, szombaton is láthattuk, hogy nem minden nagyágyúnak sikerült túlélnie az első akadályt - Andy Murray és Jo-Wilfried Tsonga is elbúcsúzott. 

A Djokovics, Federer, Nadal trió továbbjutása nem fizet valami jól, közülük egyébként a spanyoltól várjuk a legsimább továbbjutást, akinek ellenfele a salakos Guido Pella lesz. Noha az argentin nem elveszett kemény borításon sem, ám nem sok olyan fegyvere van, amivel zavarba hozhatná Nadalt. 

Del Potro, Nisikori és Cilic az a három játékos, akiknek viszont nem szívesen szavaznánk bizalmat. Az argentin honfitársával, Federico Delbonisszal játszik majd, aki tavaly itt élete egyik legjobb Masters menetelését mutatta be, többek között Murrayt is kiütötte. Eléggé fekszik neki ez a lassabb borítás, vélhetően kemény csatára kényszeríti Del Potrót. Nisikori ellenfele Dan Evans lesz, aki karrierje legjobb évét futja, néhány éve a US Openen pedig óriási meglepetésre tudta legyőzni a japánt. Jól ment neki az első körben is, ha Nisikori nem nyújt koncentrált teniszt az első labdamenettől kezdve, akkor könnyen nagy bajban találhatja magát. Cilicre is kemény nyitómeccs vár az amerikai Taylor Fritz ellen, pláne, hogy a horvát idén eddig elég visszafogott teljesítményt nyújtott. 

Sokkal tetszetősebb Dimitrov, Kyrgios és Zverev, még ha nem is adnak a továbbjutásukra túl magas oddsot. A bolgár az orosz Mihail Yuzsnij ellen kezd, aki finoman szólva sincs csúcsformában, Dimitrov viszont az Australian Open-elődöntője után februárban is remekelt. Zverev sem nagyon panaszkodhat, hiszen Montpellier-ben tornát nyert, komoly meglepetés lenne, ha a salakos és jóval szerényebb tudású Facundo Bagnis-ba beletörne a bicskája. Kyrgios-t hagytuk utoljára, a balhés ausztrálra mindig lutri fogadni, de, ha már párosban odatette magát, akkor reménykedünk benne, hogy egyesben sem flegmázza el. Márpedig akkor Horacio Zeballosnak nem sok babér fog teremni. 

Nem esett még szó Jack Sockról, aki a legmagasabban rangsorolt amerikai férfi játékos. John Isner és Sam Querrey mellett ő a hazaiak másik nagy reménysége egy jó eredményre. Sock idén két tornát is nyert már, ott kopogtat a top 15 kapuján, tehát nem lehet azt mondani, hogy rossz éve lenne, sőt, pályafutása legjobb világranglistás helyének örvend. Az elmúlt két esztendőben kiválóan játszott Indian Wellsben, várhatóan a kötelezőnek számító győzelmet most is szállítani fogja Henri Laaksonen ellen. A svájci sráctól már az is nagy fegyvertény, hogy eddig eljutott, az amerikai túl nagy falat lesz számára. 

A kombink tehát úgy néz ki, hogy Nadal 2-0, Dimitrov, Kyrgios, Zverev és Sock. Ez már annyira tutinak néz ki, hogy kezd gyanús lenni...

hatharom.com
Rafael Nadal-Guido Pella Nadal 2-0 @ 1.16
Facundo Bagnis-Alexander Zverev Zverev @ 1.08
Mihail Yuzsnij-Grigor Dimitrov Dimitrov @ 1.09
Jack Sock-Henri Laaksonen Sock @ 1.09
Nick Kyrgios-Horacio Zeballos Kyrgios @ 1.08
@ 1.61