Indian Wells

Fura párosok, vajon ebből mi sül ki?

A kaliforniai Masters-viadalon a sztárok nem csak egyesben, hanem párosban is pályára lépnek, így elég érdekes duók álltak össze.

Ritkán fektetünk nagy hangsúlyt a páros összecsapásokra - kivéve, ha Babos Timi játszik -, de Indian Wellsben érdemes megnézni a kínálatot, ugyanis a férfiaknál hagyományosan a legnagyobb klasszisok is ütőt ragadnak, megbolygatva ezzel az esélyeket. Lássuk is ezeket a duókat.

A legérthetetlenebb az Rafael Nadal és Bernard Tomic párosa. Ami a hozzáállásukat illeti tűz és víz a két játékos, az ausztrál az elmúlt hetekben rendre azzal vívta ki a figyelmet, hogy mennyire nem vette komolyan az ellenfeleit. Ennek megfelelően sorra szedte be a vereségeket, itt IW-ben sincs már versenyben egyesben, egy laza 6-2, 6-2-t kapott favoritként. Illene megtisztelnie Nadalt azzal, hogy odateszi magát, de amekkora arca van, bármit kinézünk belőle, Nick Kyrgios barátjával karöltve nekik semmi sem szent...Rafa egyébként Marc Lopez oldalán 2012-ben és 2010-ben is megnyerte a tornát, szóval ő ezt sem szokta elspórolni. Egyébként a Pablo Carreno Busta-Joao Sousa páros ellen kezdenek, akik szintén egyesben jeleskednek, bár előbbi azért jól megállja a helyét párosban is. 

Ha már Nick Kyrgios szóba került, ő a rutinos Nenand Zimonjics oldalán próbálkozik. Nem olyan elveszett az ausztrál párosban, de a hazai pályán játszó Bryan-tesók ellen nem számítanak esélyesnek, főleg, hogy Zimonjics felett is eljárt már az idő. 

Grigor Dimitrov és Stan Wawrinka szintén nem megszokott nevek ebben a műfajban, bár utóbbi ettől függetlenül olimpiai bajnoknak mondhatja magát, és Roger Federerrel ezen a tornán is játszott már döntőt, igaz, annak már hat esztendeje. Nem ez az első, hogy együtt indulnak, de sok maradandót eddig nem alkottak, ami annyira nem meglepő, hiszen tényleg nem szokták túlzásba vinni a párosozást. Nem is számítanak favoritnak a Treat Huey-Max Mirnyi duó ellen, akik viszont klasszis kettőst alkotnak. 

Szintén ritkán láthatjuk párosban David Goffint és Jo-Wilfried Tsongát. Előbbi különösen keveset szokott játszani, ez nagyon nem az ő műfaja. Ez inkább egy öröm tenisz lesz a részükről, ami könnyen lehet, hogy egy meccsig fog tartani, ugyanis Raven Klaasen és Rajeev Ram személyében klasszis párossal néznek majd szembe. 

Novak Djokovics, Andy Murray és Juan Martín del Potro is bevállalta a párost. Előbbi honfitársával, Viktor Troickivel tolja, a brit Dan Evansszel, míg DelPo párja a rutinos Leander Paes lesz. Murrayék ellen lehet érdemes fogadni, akik Lopezékkel játszanak. A két spanyol a Roland Garros-címvédői és bár idén még nem csillogtak, de bármikor képesek megrázni magukat. 

Érdekes duó a Paolo Lorenzi-Albert Ramos-Vinolas és a Fabrice Martin-Lucas Pouille is. Előbbi két játékos szokott párosozni, de bűn rosszul csinálják, Ramos esetében elég beszédes, hogy az elmúlt három évben a 41 páros meccséből 38-at (!) elbukott, idén pedig 0/6 a mérlege. Őket nyugodtan lehet veretni Lukasz Kubottal és Marcelo Melóval. A Martin-Pouille francia kettős már acélosabb, ám utóbbi szintén nem valami jó párosban. Az Australian Open-címvédő Henri Kontinen és John Peers ellen nem sok esélyük lesz a továbbjutásra. 

hatharom.com
Kubot/Melo-Lorenzi/Ramos-Vinolas Kubot/Melo
Kontinen/Peers-Martin/Pouille Kontinen/Peers
@ 1.59