La Liga

Baszk derbi és nehéz madridi meccs fűszerezi a hetet - fogadások a spanyol fordulóra

A Barcelona és a Real Madrid meccse is egyértelműnek ígérkezik, de ez nem jelenti, hogy nincs mire fogadni a héten.

Aligha ocsúdtunk még fel a Barcelona szerdai csodájából, máris újra pályára lép a katalán együttes. Messiék szerencséjére a Deportivo vendégeként talán nem vár rájuk megoldhatatlan feladat, míg a Real Madridnak a Betis jutott vasárnap estére, amely szintén nem egy mission impossible. Lássuk, melyek lesznek a 27. játéknap érdekesebb mérkőzései!

   
  1 x 2
Espanyol-Las Palmas 2.05 3.25 3.50
Valencia-Sporting Gijón 1.42 4.40 6.75
Sevilla-Leganes 1.35 4.55 8.20
Malaga-Alavés 1.90 3.25 4.05
Granada-Atlético Madrid 6.90 4.05 1.45
Real Sociedad-Athletic Bilbao 2.05 3.25 3.50
Deportivo-Barcelona 12.00 6.00 1.20
Celta Vigo-Villarreal 2.63 3.10 2.63
Real Madrid-Betis 1.10 8.00 20.00
Osasuna-Eibar 3.45 3.40 2.00

Ha Las Palmas és idegenbeli szereplés, akkor az esetek többségében bátran bökhetünk a Kanári-szigeteki csapat vereségére, hiszen Jeséék igen gyatrán szerepelnek, ha repülőre kell szállniuk. Ezen még a Real Madrid elleni bravúros 3-3 sem segít sokat, noha az Osasuna elleni 5-2 után talán kijelenthetjük, kimászott a gödörből Quique Setien csapata. A másik Quiquének, Floresnek is akadtak problémái mostanság az Espanyolnál, hiszen az utolsó öt meccsükből csak négy pontot szereztek, igaz a Villarreal, a Celta és a Real Madrid vendégei is voltak.

Mindkét oldalon akadnak hiányzók, ám ebben a tekintetben a vendégek állnak rosszabbul, hiszen a házi gólkirály Marko Livaja sem bevethető. A katalán csapat jól szerepel hazai pályán ezekben a hónapokban, míg a Palmas idegenben meccsei kétharmadát elveszíti. Mindezek fényében merjük behúzni az 1-est a meccsre!

hatharom.com
Espanyol nyer
@2.05

Ha a Real Madrid nem is, az Atlético Madrid bizony komolyan megizzadhat a Granada vendégeként. Állítjuk ezt úgy, hogy a Matracosok rég nem látott kreatív és jó futballal rukkoltak elő a Valencia ellen a múlt hétvégén, ám fejben alighanem Griezmannék már a Leverkusen elleni BL-visszavágón járnak. A hazai piros-fehérek továbbra is a bennmaradásról szövögetnek merész álmokat és bizony, ha így folytatják a szereplést saját közönségük előtt, joggal bízhatnak a csodában.

A Granada utolsó három hazai bajnokiját megnyerte és három hónapja veretlen a Carmenesben.

A hazaiaknál a marokkói Carcela-Gonzalez, a vendégeknél pedig a cséká, Gabi, valamint a formába lendülő Gameiro kiválása okozhat némi gondot. Véleményünk szerint vélhetően nyerni tud majd a Madrid a Granada ellen is, miként hagyományosan jól szerepelnek Griezmannék a kiscsapat ellen, ám mi szoros csatát várunk, nem pedig kiütést.

hatharom.com
A vendégcsapat egy góllal nyer
@3.30

Jó ebédhez szól majd egy zajos kis baszk derbi vasárnap délben, ám a Sociedad-Bilbao párharc meglepő módon egyáltalán nem sorolható a klasszikus városi vagy regionális derbik közé. A felek kölcsönösen tisztelik egymást és küzdenek a teljes baszk autonómiáért.

Mindez persze a pályán nem mindig látszik meg, elég, ha csak arra gondolunk, hogy az utolsó öt meccsen a játékvezetők 38 lapot osztottak ki - tavaly a San Mamesben például 13 sárgát láthatott a nagyérdemű.  Abból a szempontból mindenképpen érdekes találkozó lesz, hogy a Bilbao - ahogyan mindig -, inkább hazai pályán vitézkedik, míg mostanság a Sociedad inkább idegenben gyűjti a pontokat. Kevés kivételtől eltekintve az elmúlt években az alacsony gólszám volt a jellemző, így talán ez a tipp tűnik legacélosabbnak most is.

Valószínűtlen, hogy ezúttal is a piros-fehérek örülnek majd - Fotó: The Times

hatharom.com
2.5 gól alatt
@1.70

És a végére kockáztassunk meg egy bátor kis tippet, a forduló talán legnehezebben tippelhető mérkőzésén a Villarreal a Celta Vigóhoz látogat. Noha a Sárga Tengeralattjáró csúnyán elintézte a galíciai csapatot októberben hazai pályán, inkább a vendéggyőzelmek voltak jellemzőek ebben a felállásban az elmúlt években - a mögöttünk álló négy idényben mindig volt legalább egy vendégsiker a párosításban. A sorozat folytatására most is jó esély van, hiszen Fran Escriba csapata kikecmeregni látszik a gyér formából, míg a vigói játékosok aligha frissek a csütörtök EL-odavágót követően. Meglepetést, méghozzá gólokkal fűszerezett meglepetést szimatolunk.

hatharom.com
Vendég és 1.5 gól felett
@3.30
2017-03-10;87
2017-03-11;87
2017-03-12;87
2017-03-13;87
211384