NB I

Thomas Dollt csúnyán megvágta az MLSZ

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága új eljárásában csütörtöki ülésén 1,5 millió forintos bírságot szabott ki Thomas Dollra, az NB I-ben címvédő Ferencváros vezetőedzőjére - tájékoztatta az FTC az MTI-t.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága az év elején idézte be a német szakembert néhány, hónapokkal korábbi nyilatkozata miatt, amelyekben a testület szerint "az MLSZ vonatkozásában olyan tényre közvetlenül utaló kifejezéseket használt, amelyek alkalmasak arra, hogy az MLSZ működésével kapcsolatban a bizalmat megingassák".

Első alkalommal eljárásjogi kifogások miatt elhalasztották a tárgyalást, majd január második felében a bizottság 2 millió forintra büntette Thomas Dollt. Februárban azonban a szövetség fellebbviteli bizottsága hatályon kívül helyezte a Ferencváros vezetőedzőjének büntetését, miután helyt adott a sportszakember által benyújtott fellebbezésnek. A megtámadott elsőfokú határozatot - eljárási hibák miatt - hatályon kívül helyezte, és új eljárást rendelt el.

A megismételt eljárásban az MLSZ fegyelmi bizottsága mérsékelte a korábbi összeget és 1,5 millió forintos bírságot szabott ki Thomas Dollra.

Berzeviczi Attila, az FTC Labdarúgó Zrt. igazgatóságának elnöke az ítéletet ismét alaptalannak nevezte. A Thomas Dollt képviselő ügyvéd szerint az edző a szövetséget szóba sem hozta nyilatkozataiban, kizárólag a játékvezetéssel szembeni kritikákat fogalmazott meg.

 "Továbbra is túlzásnak tartjuk, hogy a játékvezetők ennyire bírálhatatlanok, mintha felségsértést követne el, aki véleményt alkot a munkájukról. Fenntartjuk, hogy az edzőknek és a kluboknak joguk van megfogalmazniuk kulturált véleményüket a bíráskodásról. Az MLSZ-ről nem esett szó Thomas Doll nyilatkozataiban, azok nem ingatták meg a bizalmat a szövetségben és nem sértették annak üzleti érdekét. Természetesen azt tanácsoljuk a vezető edzőnek, hogy fellebbezzen" - mondta Berzeviczi Attila.

A Fradi hétvégén a Haladást fogadja a Groupama Arénában, a bukik pedig 1.40-es szorzóval kínálják a hazai sikert.

[2295528] 2017-03-11 18:00:00 Ferencváros - Haladásx;
Szerinted ki nyeri meg az NB I 2016/2017-es szezonját?x;
209575