E-sport

Ismét EU LCS - Négynapos héten szednénk tovább a profitot Európában

  • Thanatos

Az eddig egyetlen tippet sem hibázó Thanatos pedig ezúttal is megtippelte mind a hat mérkőzést az EU LCS küzdelmeiben.

Thanatos a saját Facebook-oldalán is napról napra osztja meg a legérdekesebb híreket és gondolatait. Ha szereted a League of Legends játékot, mindenképpen kövesd szakértőnket!

A League of Legends versenynaptára tavasszal is rengeteg érdekességet tartogat számunkra, például az európai és észak-amerikai bajnokságokat. Hétről hétre próbálunk majd fogadási tippekkel szolgálni, kiemelvén 2-2 mérkőzést, amely külön figyelmet érdemel. Továbbá az összes ütközet végeredményét megpróbáljuk bejósolni a papírformára és a szakértői véleményre alapozva. Lássunk is hozzá!

EU LCS 7. Hét

Alap információk:10 csapat küzd egymással 2 csoportba osztva. Minden mérkőzés Bo3 szériában történik, tehát 2 győzelemig tart. Az alapszakasz 10 hétig tart, amelyet követ a rájátszás, ahova az első 3-3 helyezett jut be. A meccsnapok és kezdés: Csütörtök 17:00, Péntek 17:00, Szombat 16:00, Vasárnap (már csak a 7. és 10. héten) 16:00.

Jelenlegi állás

Újabb állomásához érkezett az EU LCS, ugyanis ezen a héten lezárulnak a csoportok közötti ütközetek. Az utóbbi időben egészen kiszámítható eredmények születtek, ám a héten lesz nem egy olyan széria, ahol nagyon nehéz biztosnak tűnő végkimenetelt jósolni, hiszen sokszor azonos erősségű társaságok küzdenek majd meg egymással. Kivételesen vasárnap is vannak európai mérkőzések, így volt miből csemegézni a kiemelt mérkőzés kiválasztásakor. Ez egy érdekes hétnek ígérkezik, végtelenül kíváncsi leszek, hogy mennyiben teljesül a papírforma, és mennyiben sikerül meglepetéseket okozni.

Kiemelt mérkőzések:

FNC vs. UOL [Péntek~20:00]

Ez a két csapat meglehetősen hosszú történettel rendelkezik, amely nem ér fel egy észak-amerikai TSM vs. C9 rangadóhoz, ám számtalan alkalommal sikerült piszok izgalmasra ez a párharc. Erre számíthatunk a mostani alkalommal is, hiába tűnik úgy a helyezések alapján, hogy az UOL az esélyesebb. Az utóbbi társaság mostanában kicsit gyengébb teljesítményt mutatott, valahogy az igazán erős csapatoknál nem tudtak nagyot játszani. A FNC ezzel szemben folyamatos fejlődést mutat, érződik, hogy egyre jobban közös nevezőre jutnak a srácok, javul a kommunikáció és az együtt mozgás. Viszont egy dolog hiányzik belőlük: az ellenfél hibáinak sikeres kihasználása és megbüntetése. Enélkül vajmi kevés esélyük lesz az UOL ellen, ám a közelmúltban nyújtott teljesítményre alapozva, szerintem a három mérkőzés is esélyes, ráadásul nem adja majd könnyen magát a FNC. Főleg, ha jó lendületet kapnak a játék elején, amire minden esélyük meglehet, hiszen nagyon magas százalékban hozzák el az első gyilkosságot.

Thanatos-tipp: FNC 1 - 2 UOL

És hogy miért tarts Thanatos tippjeivel? Szakértőnk eddig MINDEN tippel nyert, 18/18-cal áll három hetet követően. Íme a számok!

Fotó: Esport1

MSF vs. H2K [Szombat~19:00]

Szinte minden kétség nélkül jelenthetem ki, hogy ez lesz a hét ütközete. A Misfits az utóbbi időben hihetetlen fejlődésen ment keresztül, a csapattársak összeszoktak és hatalmas erőt képviselnek. Gyorsan hoznak jó döntéseket, folyamatosan próbálnak irányítani, miközben az ellenfél csak kapkodja a fejét, hogy most mit is kéne tenni. Az H2K talán képes lehet felvenni velük a versenyt, legalábbis illene. Rengeteg fog múlni a játék korai szakaszán és a célpont kezeléseken, mert mind a két társaság bőven ki tudja használni a megszerzett előnyöket. Az első gyilkosságokban az MSF a jobb, míg az első ledöntött torony eddig 84%-ban landolt az H2K oldalán, ami mutatja is a játék elején mutatott dominanciát. A statisztikák alapján ez a két csapat folyamatos pusztítja majd a sárkányt és a BaronNashort, ráadásul hosszasan fognak egymásnak feszülni. Egy kényelmes kanapét feltétlen érdemes befoglalni addigra!

Thanatos-tipp: MSF 2 - 1H2K

Oddsok a mérkőzésekre
ROCCAT: 1.53 Origen: 2.37
Team Vitality: 1.66 Giants Gaming: 2.10
Fnatic: 3.00 Unicorns of Love: 1.36
G2 Esports: 1.14 Splyce: 5.00
Team Vitality: 1.66 ROCCAT: 2.10
Misfits: 1.83 H2K: 1.83

Többi mérkőzésre tippek:

GIA vs. VIT [Csütörtök 17:00] 2 - 1

ROC vs. OG [Csütörtök ~20:00] 2 - 1

G2 vs. SPY [Péntek 17:00] 2 - 0

ROC vs. VIT [Szombat 16:00] 2 - 0

GIA vs. OG [Vasárnap16:00] 0– 2

Közvetítések elérhetőek:

Magyar nyelven: http://twitch.tv/magyarloltv

Angol nyelven: http://www.lolesports.com/en_US/


A megosztásokat köszönjük szépen a League of Legends Hungary, a League of Legends Fungary és a Magyar League of Legends közösségnek.