Bajnokok Ligája

Miért csak a Barcelonáról beszél mindenki?!

  • MVB80

Ahogy közeledik a visszavágó, úgy lett egyre optimistább a spanyol sajtó a Barcelona továbbjutási esélyeivel kapcsolatban. Meglátjuk, mit szól ehhez a PSG.

Amikor február 14-én a PSG 4-0-ra lemosta a Barcelonát a nyolcaddöntő első meccsén, a francia és a spanyol lapok azzal voltak tele, hogy itt a vége, ez a párharc már lefutott, és hogy Messiék rég nem kerültek ennyire megalázó helyzetbe.

Aztán ahogy közeledett a visszavágó, úgy változott meg a hangulat, és a spanyol lapok már azokat a lehetséges forgatókönyveket vázolták fel, miképp tehet csodát, és fordíthatja meg a párharcot a Barcelona.

1x2    
Barcelona Döntetlen PSG
1.40 4.75 6.40

Természetesen a legtöbb helyen Messi szerepét emelik ki, felemlegetve az összes nagy meccsét a BL egyenes kieséses szakaszából.

Volt neki néhány 2006 tavaszától kezdve, emlékezhetünk, amikor Mourinho bepipult, amiért a kis argentin a Stamford Bridge-en kiállíttatta Del Hornót a Chelsea elleni első meccsen; a 2008-as Bayern elleni negyeddöntőre, amikor a 4-0-s győzelemből két góllal vette ki a részét, vagy a római döntőre, amikor gólt fejelt a MU-nak.

Egy szezonnal később az Arsenal elleni visszavágót egymaga nyerte meg a négy góljával, majd 2010 tavaszán megint ő kellett Wengerék kiejtéséhez. Az elődöntőben a Real otthonában Messi góljával nyert a Barca, a döntőben pedig ő vitte a győztes találatot a MU ellen.

[2422872] 2017-03-08 20:45:00 Barcelona - Paris Saint Germainx;5

2012-ben a Leverkusen elleni 7-1-nél ötször volt eredményes, egy évvel később a Milan elleni, 2-0-ra elvesztett első meccs után két góllal járult hozzá a Barca nagy fordításához.

Az egyenes kieséses szakaszban az utolsó nagy Messi-gálaelőadást a két évvel ezelőtti elődöntőben, a Bayern ellen láthattuk, ez volt az a meccs, amikor szegény Boatengből mém lett, mert azt sem tudta, milyen rendezvényen van, amikor Messi beforgatta.

Con Messi todo es possible – vagyis Messivel minden lehetséges, ezt hirdetik a spanyol újságok, miközben azt elemzik, hogy Luis Enriquének milyen felállásban kellene pályára küldenie a csapatot.

A Mundo Deportivo a 3-4-3-as rendszert emlegeti, és a legnagyobb kérdés az, hogy Messit visszahozza-e Luis Enrique a Suárez, Neymar, Rafinha hármas mögé osztogatni, vagy meghagyja elöl az MSN-t, és őket támogatja meg Iniestával.

Természetesen előkerültek a katalánok korábbi nagy fordításai, illetve az a tény is, hogy a BEK/BL történetében még egyetlen csapat sem fordított négygólos hátrányból. Néha olyan az érzése az embernek, mintha a PSG már nem is lenne tényező.

Az első meccsen Di María kétszer is beköszönt a Barcának

Azt lehetett hallani, hogy a párizsiaknál Adrien Rabiot, Ángel Di María és Thiago Motta is hiányozni fog betegség, illetve sérülés miatt, de végül mindannyian elutaztak a csapattal a visszavágóra.

Ami növelheti a PSG amúgy sem csekély esélyeit, hogy a védelembe visszatért a csapatkapitány Thiago Silva, aki az első találkozón nem játszhatott.

A brazil védő rutinjára és higgadtságára szükség is lesz, mert a Barca várhatóan nem finomkodik majd, hanem egyből nekiesik a vendégcsapatnak.

Ibrahimovic Angliába távozása után sokan leírták a PSG-t, de a csapat második a bajnokságban a Monaco mögött, a Ligakupában már döntős, a francia kupában a nyolc között jár, és az első meccsen hatalmas sanszot szerzett arra, hogy a BL-ben is negyeddöntős legyen.

A PSG-től már évek óta várják a nagy áttörést a nemzetközi porondon, ha sikerülne megszerezni a Barca skalpját, az elég figyelemfelkeltő jelzés lenne a mezőny többi tagja számára, hogy ideje igazán komolyan venni a klubot.

Itt olvasható, hogy mi milyen tippet ajánlunk a visszavágóra.

[2422872] 2017-03-08 20:45:00 Barcelona - Paris Saint Germainx;
now;42
2017-03-08;42