Bajnokok Ligája

Mennyi esély van rá, hogy összekapja magát az Arsenal?

5-1-es német vezetésről folytatódik az Arsenal és a Bayern München nyolcaddöntője a Bajnokok Ligájában. Az Ágyúsok háza táján komoly gondokról hallani, így pedig nem kérdés, hogy a bajor csapatnak áll a zászló.

Meglehetősen lefutott párharcnak tűnik az Arsenal és a Bayern München csatája, hiszen a netes fogadóirodák 26-szoros szorzót kínálnak az Ágyúsok továbbjutására, míg a bajorok negyeddöntője 100 forintra egyet termelne. Az első meccsen kialakult 5-1-es német fór után az angolok számára nem maradt más, mint szépen búcsúzni, ennek ellenére - vagy éppen emiatt - az Emiratesben is a német bajnok számít favoritnak.

1x2    
Arsenal Döntetlen Bayern München
3.10 3.55 2.10

A február 15-ei odavágó óta a Bayern München négy tétmérkőzést is megvívott, és a Hertha elleni döntetlent leszámítva valamennyi találkozóját rendkívül magabiztos fölénnyel nyerte meg. Carlo Ancelotti gárdája kezdi elérni az üzemi hőfokot, hiszen szinte szóhoz sem engedi jutni az ellenfelet, miközben a Lewandowski által fémjelzett támadósor ontja a gólokat. Igazi nagycsapat a Bayern, amely a szezon hajrájához közeledve egyre inkább csúcsformába lendül.

Ezzel szemben az Arsenal éppen "szokásos" kora tavaszi mélyrepülését éli meg. Az Ágyúsok 2017-ben már négy találkozót is elveszítettek, hétvégén a Liverpool elleni bajnoki rangadón voltak kénytelenek fejet hajtani. A londoniak már csak az 5. helyen állnak a Premier League-ben - már a MU is csak egy pont hátrányban van velük szemben -, a BL-ben biztosra vehető a búcsú, és ezen felül pedig továbbra sem tisztázódott a csapatot 1996 óta irányító Arséne Wenger jövője.

Az angol sajtóban a múlt hét egyik slágertémája volt Wenger és Alexis Sánchez megromlott viszonya, miután a chilei gólkirály-jelölt az Anfield Road-on csak a kispadon találta magát. Hétfő reggel a francia menedzser cáfolta, hogy bármilyen konfliktusa lenne a dél-amerikai támadóval, azt viszont elárulta, hogy Mesüt Özil sérülése miatt biztosan kihagyja a meccset.

Ha már a hiányzóknál tartunk, a német középpályás mellett Santi Cazorla és Mohamed Elneny marad ki az Arsenalból, míg a másik oldalon Lahm, Sánches, Douglas Costa és Boateng játékától kell eltekintenie a szakmai stábnak.

[2422875] 2017-03-07 20:45:00 Arsenal - Bayern Münchenx;5

Fogadási szempontból nem egyszerű a keddi visszavágó. Ha pusztán a formákat illetve a csapatok erejét vesszük figyelembe, akkor egyértelmű, hogy a vendég sikert kell favorizálni. Ugyanakkor a Bayern számára nem fontos szétszakadni ezen az estén, hiszen akár egy szűkös vereség is bőven belefér. Nagy kérdés, hogy az Arsenal mennyire lesz motivált és mennyire veszi komolyan, hogy egy korai góllal még megizzaszthatja a német bajnokot.

Mivel az angolok gólszerzési kényszerben vannak, adná magát a gólokra való fogadás, azonban a bukik pontosan erre számítanak, így csúnyán beárazták az oddsokat.

Talán érdemesebb kivárni és élőben fogadni erre a találkozóra.

[2422875] 2017-03-07 20:45:00 Arsenal - Bayern Münchenx;