Spanyol foci

A Real Madridnak nincs szüksége Ronaldóékra?

A madridi székhelyű AS szavazásán a Real-drukkerek 77 százaléka arra voksolt, hogy Zinedine Zidane ne tegye be a Napoli elleni BL-meccs kezdőjébe a BBC-trió minden tagját. A statisztikák szerint a szurkolóknak igazuk lehet.

Nem is olyan régen még érinthetetlennek tűnt a Real Madrid támadótriója, azonban az idő múlásával ez is változik. A Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Gareth Bale nevével fémjelzett Real Madrid két Bajnokok Ligája-győzelmet is nyert a klubnak, és Carlo Ancelotti, Rafa Benítez és Zinedine Zidane irányítása alatt is a BBC volt a csapat legfőbb erőssége.

Az idei szezonban azonban megjelentek a repedések a pajzson, vagy fogalmazhatunk úgy is, kiderült, van élet a BBC-n kívül is. Gareth Bale hosszú sérülése vagy Cristiano Ronaldo eseti pihentetése miatt az aktuális szezonban a BBC trió csak 16 tétmérkőzésen lépett egyszerre pályára, a statisztikák szerint azonban a királyi gárdának nem feltétlen jelentett mindez rosszat.

Amikor mind a három sztár kezdőként lépett pályára, a blancók a meccseik 56,2 százalékát nyerték meg, meccsenként 2,8 rúgott góllal, míg a BBC nélkül a mérkőzések 76 százalékát sikerült behúznia a csapatnak, 2,9 gól/meccs átlaggal.

Fotó: goal.com

A madridi sajtó mindezt - részben - azzal magyarázza, hogy amikor a BBC trió nincs fent a pályán, a többiek sokkal keményebben odateszik magukat. A Las Palmas elleni 3-3-es döntetlen alkalmával viszont arról cikkeztek Spanyolországban, hogy Sergio Ramos leteremtette Cristiano Ronaldót, amiért nem futott és védekezett eleget (később az érintettek cáfolták mindezt).

Sok madridi drukker úgy gondolja, hogy Álvaro Morata, Lucas Vazquez és Marco Asensio sokkal motiváltabban futballozik, mint Ronaldóék, ugyanakkor a fenti statisztikákhoz hozzátartozik, hogy a fiatalok elsősorban olyan mérkőzéseken jutottak szóhoz, ahol nem volt akkora a nyomás a csapaton és könnyebben hozható találkozókon léptek pályára.

Az AS szavazásán ennek ellenére a madridisták 77 százaléka gondolja úgy, hogy kedden este a Napoli ellen nem a BBC-trióval kellene kezdenie Zidane-nak, aki viszont az előzetes hírek szerint mind a három sztárcsatárát beveti Olaszországban.

1x2    
Napoli Döntetlen Real Madrid
2.85 3.50 2.25
[2422877] 2017-03-07 20:45:00 SSC Napoli - Real Madridx
[2422877] 2017-03-07 20:45:00 SSC Napoli - Real Madridx;