Angol foci

A nyárig folytatódik Shakespeare sztorija a bajnokcsapatnál

  • MVB80

Nem érkezik nagy név a Leicesterhez, Craig Shakespeare viszi a csapatot az idény végéig.

Azt szokták mondani, hogy a profi futball világában nincs helye sem az érzelmeknek, sem a nosztalgiának, a tegnap már nem számít, hiába voltál bajnok az egyik évben, ha a következőben az is elver, aki egyébként a legkutyaütőbb a mezőnyben.

A Leicester City csodaszámba menő bajnoki címéről még 50 év múlva is beszélni fognak, de Claudio Ranierinek azt már nem nézték el, hogy a csapat a kiesés szélére sodródott a Premier League címvédőjeként.

Meglepő módon az olasz edző menesztése után a Leicester főnixmadárként támadt fel, és előbb a Liverpoolt, majd a Hullt verte meg 3-1-re, felerősítve azokat a hangokat, amelyek szerint a csapat Ranieri megbuktatásán ügyködött.

A kirúgása óta a segítője, Craig Shakespeare rakta össze a csapatot, és a két győzelem azt mutatja, nem is végzett rossz munkát, így nem meglepő, hogy a vezetőség az idény végéig számítana rá.

Óriási lenne, ha Shakespeare mester a BL-ben összehozná a bravúrt a Sevilla ellen

Korábban Ranieri lehetséges utódjaként emlegették honfitársát, Roberto Mancinit, majd Roy Hodgson tűnt befutónak, a korábbi angol szövetségi kapitány olyannyira favoritnak számított, hogy a Sun nevű bulvárlap azt írta, az egyik fogadóirodánál már nem lehetett arra a kimenetelre pénzt rakni, hogy Hodgson ül le a kispadra.

A mostani döntés alapján a nyár előtt erre biztosan nem kerül sor. A Leicester következő meccse a Sevilla elleni BL-visszavágó lesz, amely nem is reménytelen, az angolok egygólos hátrányból indulnak neki a csatának, és ha Shakespeare folytatni tudná a jó sorozatát, akkor valószínűleg Ranierit is jóval kevesebbet emlegetnék, amivel vissza is értünk a cikk kiinduló gondolatához.

1x2    
Leicester Döntetlen Sevilla
3.40 3.50 2.00