Német foci

Menesztették a BL-csapat sikeredzőjét

Hiába a Leverkusen parádés teljesítménye az elmúlt években, az idei szezon megpecsételte Roger Schmidt sorsát.

Az újabb kínos vereséget követően edzőt váltott a Leverkusen, a gyógyszergyári csapat három év után megvált Roger Schmidtől. A tréner menesztése egyáltalán nem csoda, a Kusen az utolsó hét tétmeccséből ötöt is elveszített, a Bajnokok Ligájában a továbbjutásukra vajmi kevés esély kínálkozik az Atlético Madrid ellen, míg a Bundesligában csupán a tizedik helyen állnak, 11 ponttal lemaradva a negyedik helytől.

Fotó: Roma Press

"Nagyon sokkal tartozunk Schmidtnek, kivételes munkát végzett a Bayer Leverkusennel. Nem szabad azonban szem elől tévesztenünk a kitűzött céljainkat, így cselekednünk kellett. Vissza kell nyernie a csapatnak a formáját minél hamarabb és úgy hisszük, erre nagyobb esély van egy új vezetőedzővel" - nyilatkozta Rudi Völler sportigazgató.

"Regnálása alatt háromszor is kvalifikáltuk magunkat a Bajnokok Ligájába. Emellett több fiatal tehetséget is kinevelt, akik még a válogatottnál is bemutatkozhattak. Csak köszönettel tartozunk neki" - mondta Michael Schade, a csapat CEO-ja.

Roger Schmidt 2014 júniusában vette át a csapat irányítását, 128 mérkőzésen 62 győzelmet aratott, egy negyedik és egy harmadik hely fűződik a nevéhez a Bundesligában. A Bajnokok Ligájában a 14/15 és a 16/17-es szezonban is az egyenes kieséses szakaszig vezette Lenóékat, ám úgy néz ki, mindkét alkalommal az Atlético Madrid jelenti a végállomást a legjobb 16 között.

A Leverkusen továbbjutása az Atlético Madrid ellen 26-szoros oddson fogadható. Az első mérkőzést Németországban a spanyolok nyerték 4-2-re.

Az új edző személyével kapcsolatban egyelőre csak annyi biztos, hogy a március 15-ei BL-visszavágó előtt átveszi a csapatot.

A Bayer hétvégén a Werder Brement fogadja, amely ellen az utolsó három meccsét elveszítette a gárda. A Kusen sikerére 1.64-es átlagoddson lehet jelenleg fogadni a nemzetközi bukiknál.

210225