Nemzetközi foci

Balogh mészárolt, a Juve botlott, a City és az Atletico simázott

Nagy meglepetések nem voltak a topligák vasárnapi mérkőzésein, a sztárcsapatok közül egyedül a Juventus botlott.

Olasz foci

A bajnokságot fölényesen vezető Juventus a Serie A  27. fordulójában az Udinese otthonába látogatott. A hazaiak jól kezdték a meccset, Duvan Zapata révén sikerült előnybe kerülniük az első félidőben. A szünetet követően Leonardo Bonucci góljával egyenlítettek a torinóiak, ám alapvetően hiába uralták a játékot, maradt az 1-1-es döntetlen. A Juventus zsinórban hét megnyert bajnoki meccs után először veszített pontot.

Magyar szempontból a Torino-Palermo derbire volt érdemes figyelni, hiszen a vendégeknél Balogh Norbert és Sallai Roland is kezdőként kapott lehetőséget. Mindkét magyar játékos ráadásul főszerepet játszott, noha, nem a legsikeresebb módon, hiszen Balogh két sárgával mehetett zuhanyozni, és Sallai is begyűjtött egy lapot. Hiába vezetett sokáig 1-0-ra a Palermo, a hajrában háromszor is betalált Andrea Belotti, amivel a Torino otthon tartotta a három pontot.

Balogh kiállítása:

A legnagyobb különbségű győzelmet az Inter aratta, a milánói gárda ötöt rámolt a Cagliarinak

2017-03-05;55
211987

Angol foci

A Premier League szerelmeseire két mérkőzés várt vasárnap. Kora délután a Tottenham az Evertonnal csapott össze. A hazaiak Harry Kane duplájával magabiztosan vezettek, az angol csatár az első gólját jó 25-ről bombázta Joel Robles kapujába. A 81. percben Romelu Lukaku szépített, csak hogy ne legyen olyan sima a vége. Nem is lett, a hosszabbításban ugyanis két gól is esett. Először Dele Alli talált be, majd rögtön utána Enner Valencia. 

Kane bombagólja:

A másik meccsen a Manchester City a sereghajtó Sunderland otthonába látogatott. Keményen, harapósan játszott a hazai gárda, de ennek ellenére már az első félidőben hátrányba kerültek, miután Sergio Agüero közelről betalált. A szünet után nem sokkal Leroy Sané is beköszönt, amivel el is dőlt a meccs. Több gól azonban már nem született. 

2017-03-05;47
209498

Spanyol foci

A Primera Division 26. fordulójának vasárnapi mérkőzésein a legnagyobb izgalmakat az Atletico Madrid-Valencia derbi tartogatott. Legalábbis papíron, a valóságban ugyanis egy elég egyoldalú meccset láthattunk. Antoine Griezmann már a 10. percben előnyhöz juttatta a hazaiakat, majd a szünet után nem sokkal Kevin Gameiro 2-0-ra módosította az eredményt. Végül Griezmann még egyszer betalált, így alakult ki a 3-0. 

2017-03-05;87
211384

Német foci

A Bundesligában ugyancsak két mérkőzés jutott vasárnapra. Tovább folytatódott a Frankfurt vesszőfutása, sorozatban három elbukott meccs után a Freiburg ellen sem tudott nyerni. A Hertha ugyancsak kikapott, Dárdai Pál alakulata a kiesés elől menekülő Hamburg otthonában szenvedett 1-0-s vereséget.

2017-03-05;54
210225