NB I

Négy nap alatt két rangadót bukhat a Honvéd

megosztom

Az MK-kiesést követően a Videoton otthonában vizitál a Honvéd. Juhászék vissza akarják venni az első helyet a tabellán.

xy - Fotó: vidi.hu

Zsinórban harmadik rangadójára készül a Videoton együttese, Henning Berg fiai ezúttal is budapesti csapattal néznek farkasszemet. A tavaszi idénynyitón a piros-kékek 5-1-es győzelmet arattak az Újpest gárdája felett, amikor is szebbnél szebb gólokat lőttek, majd múlt héten a Ferencváros otthonában ért el gól nélküli döntetlent a Vidi.

A Groupama Arénában rendezett találkozó nem volt túl eseménydús, gyakorlatilag nem forogtak veszélyben a kapuk, vagyis, amiért a székesfehérváriak Budapestre utaztak, azt elérték, hiszen a felek közti különbség megmaradt, ráadásul a csapat sem szenvedett vereséget.

Ezúttal a listavezető Honvéddal meccselnek a Juhász Rolandék, amely együttes ellen jól megy a csapatnak, hiszen az utolsó két hazai meccsüket rendre megnyerték a XIX. kerületiek ellen, ráadásul ősszel is a piros-kékek győztek.

"A Honvéd elleni szombati bajnokink különösen fontos mérkőzés lesz számunkra. Persze egy ilyen kiélezett bajnokságban, mint amilyen az idei is, minden találkozó nagyon fontos, de most mégiscsak a listavezetővel játszunk hazai pályán. Bevallom őszintén, személy szerint nem vagyok elégedett a Ferencváros ellen elért döntetlenünkkel, én minden mérkőzésen nyerni szeretnék, ugyanakkor, ha most sikerül otthon tartanunk a három pontot, akkor azért szerintem felértékelődik majd az az egy pont, amit a Groupama Arénából sikerült elhoznunk. Számomra egyébként nem meglepetés, hogy a Honvéd ilyen kiegyensúlyozottan és jól teljesít az idei szezonban. Jó játékosok szerepelnek a Honvéd csapatában, jól is fociznak, nehéz ellenük játszani és jó eredményt elérni. Szerencsére ősszel sikerült nyernünk Kispesten, a célunk pedig az, hogy ezúttal is megszerezzük ellenük a három bajnoki pontot. Ennek érdekében egész héten nagyon keményen készülünk" - nyilatkozta a hazaiak védője, Loic Nego a vidi.hu-nak.

[2295544] 2017-03-04 15:30:00 Videoton - Honvédx;

Ami a vendégeket illeti, a Honvéd szerdán kiesett a Magyar Kupából, a csapat kettős vereséggel búcsúzott a sorozattól, amelyben nagy céljai voltak. Marco Rossi egy percig sem rejtette véka alá, hogy meg akarja nyerni az MK-t csapatával, így az FTC ellen visszavágón is a lehető legjobb kezdőjét küldte pályára. Mindezeknek köszönhetően a vörös-feketék első sora harmadik hét alatt ötödik tétmérkőzésére készül szombaton.

Az eddigiek alapján pedig látható, hogy az idén gyengébben teljesítő együttesek - MTK, Debrecen - ellen bírta diktálni a tempót a Honvéd, a jobb erőkből álló Ferencvárossal szemben viszont kétszer is alulmaradt. A XIX. kerületiek pedig a Fradi elleni visszavágó hajrájában elkészültek erejükkel, ami nem túl jó előjel a hétvégi meccsel kapcsolatban, hiszen ezúttal Magyarország legerősebb játékoskeretével rendelkező csapatával mérik össze tudásukat.

A Videoton már ősszel is nyerni tudott a Honvéd ellen a Bozsik Stadionban, ráadásul ezúttal a fehérváriak lényegesen frissebbek lesznek, mint riválisuk. Az eddig elhangzottakat összegezve szerintünk őrségváltás történik az élen, avagy a Vidi az idei szezonban másodjára is legyőzi a kispesti csapatot és átveszi a vezetést az NB I-ben.

hatharom.com
Videoton
@1.80
megosztom