Topligák

Ibra lett a bűnbak, Szalai a hős - ez történt Európában szombaton

A Real Madrid tartalékosan is gálázott, Németországban pedig duplázni tudott Szalai Ádám a Hoffenheim színeiben.

Premier League

Értékes pontokat hullajtott el hazai pályán a Manchester United, pedig a Vörös Ördögök uralták a Bournemouth elleni bajnokit. A mérkőzés negatív főszereplője ezúttal Zlatan Ibrahimovic volt, aki nem csak tizenegyest hibázott a hajrában, de ki is kellett volna állítani az első félidő végén egy könyökösért.

Ibra könyököse

A játéknap a potyogó gólokról szólt, Watfordban például hét esett, de nem unatkozhattak a Leicester vagy a Swansea meccsére kilátogatók sem. A forduló derbijén a Liverpool az Arsenalt fogadta és sokáig úgy nézett ki, csak az a kérdés, hogy a Pool mennyivel veri az első félidőben pocsékul játszó Arsenalt. Ám a 2-0-s félidő után Wenger frissített csapatán, Alexis Sánchez pedig új ízt adott a londoniak támadójátékának. Az egyenlítés azonban elmarat, a végén pedig még a Pool szerzett gólt, vagyis a nagyon fontos rangadót Jürgen Klopp csapata nyerte 3-1-re.

2017-03-04;47

Bundesliga

Szalai Ádámról szólt ez a Bundesliga-játéknap, a Hoffenheim csatára ezúttal kezdőként kapott szerepet a kék-fehéreknél és a bizalmat egy duplával hálálta meg edzőjének. A magyar válogatott játékos előbb egy közeli fejessel, majd egy gurítással vette be az Ingolstadt kapuját, amellyel igen nagy szerepet vállalt csapata 5-2-es győzelméből.

Szalai első gólja

Még nagyobb gálát láthattak a nézők Dortmundban, ahol a Borussia 6-2-re verte a Leverkusent. Thomas Tuchel csapatában Aubameyang duplázni tudott. A kiütéses győzelmek sorozatába a Bayern Münchennek is jutott egy szerep, a bajorok a Köln ellen nyertek három góllal. Lewandowskiék tehát ki tudták használni a Lipcse botlását, így a München már hét ponttal vezeti a Bundesligát.

2017-03-04;54

La Liga

Hiába állt ki tartalékos kezdővel a Real Madrid az Eibar vendégeként, az utóbbi hetekben gyengélkedő Blancók 30 perc alatt lerendezték az Eibart, elsősorban Benzema és James remeklésének. A francia 2+1-es, a kolumbiai 1+1-es mutatóval zárt, így a Ronaldót, Bale-t, Iscót és Moratát nélkülöző Real a vártnál lényegesen simábban nyert az Eibar ellen.

Az esti mérkőzéseken nem történt meglepetés, a Villarreal és a Barcelona is begyűjtötte hazai pályán a három pontot, így az élmezőny változatlan maradt.

2017-03-04;87

Serie A

Olaszországban a Napoli a borzalmas szériája közepette szinte esélytelenül utazott a Romához, ám Mertens révén egy óra elteltével már kétgólos volt a déli fór. A folytatásban támadott és szépíteni is tudott ugyan a hazai csapat, ám köszönhetően Pepe Reina lenti "csodavédésének", a Napoli hazavitte mindhárom egységet.

Reina védése

Az esti két találkozón előbb a Sampdoria verte meg a Pescarát hazai pályán, majd Milánóé volt a főszerep, ahol az a Chievo volt a vendég, amely évek óta pontot sem szerzett San Siróban. A vezetést Bacca révén a piros-feketék szerezték meg, majd néhány percen belül mindkét csapat büntetőt rúghatott, ám mivel csak a Repülő Szamarak tudták értékesíteni azt, a félidőre iksszel vonultak a játékosok. A második játékrész azonban a milánói gólokról szólt, előbb Bacca, majd Lapadula volt eredményes így végül sima lett ismételten a Milan-Chievo párosítás a hazaiak javára.

2017-03-04;55