Darts

Nincs Van Gerwen és Taylor, eljött Peter Wright ideje?

Nem indul sem Michael van Gerwen, sem pedig Phil Taylor a 15. UK Openen, itt a nagy lehetőség azok számára, akik még nem nyertek major tornát.

Gary Anderson, Peter Wright, Adrian Lewis, Raymond van Barneveld és a többi nagy sztár péntek este mutatkozik be.

Már elrajtolt a UK Open, melyet első ízben tűz képernyőjére a Sport TV, tehát egy jó kis háromnapos dartsmaraton vár ránk. Ez a torna ráadásul a megszokottakkal ellentétben más forgatókönyv szerint zajlik, nagyban hasonlít a futball FA Kupához, ugyanis itt is minden körben sorsolnak, a selejtezők alapján legjobban tejesítő 32 játékos pedig csak a harmadik fordulóban csatlakozik a versenyhez. Éppen ezért az eddigi kiírásokban jó néhány olyan játékosnak is osztottak lapot, akik más major tornákon a közelébe sem nagyon jutottak a trófeának. 

Ezúttal az is benne van a pakliban, hogy új bajnokot avatunk, sőt, inkább az lenne a meglepő, ha nem így történne. Ahogyan a felvezetőnkben írtunk, Michael van Gerwen és Phil Taylor sem indul ezen a tornán, előbbi hátsérülés miatt, utóbbi pedig szimplán nem vállalta idén a szereplést.

Nehéz döntés volt, de nem vagyok olyan állapotban, hogy elutazzak és játsszak a UK Openen. - Van Gerwen.

Taylor és MvG a 15-ből 7 alkalommal diadalmaskodott, az elmúlt két évben a holland volt a befutó. Az ő távolmaradásukkal tehát erősen gyengült a mezőny, de egyben ez külön pikantériát is ad, hiszen így pláne hatalmas harc várható. 

Eljött Peter Wright ideje? - Fotó: PDC

Nagy lehetőség ez például Peter Wright számára, aki jó néhányszor játszott már TV-s tornán döntőt, ám mindig volt nála egy jobb, általában Van Gerwen. Nem mellesleg a holland mindkét UK Open-címét az extravagáns skót ellen szerezte meg...Ha ezt vesszük alapul, akkor idén "Snakebite"-nak kellene nyernie. A formája adott hozzá, hiszen a csütörtöki Premier League fordulóban egészen varázslatos játékot mutatott, kis híján megdöntötte Mighty Mike 123.40-es rekordját...

Hasonló hajóban evez Dave Chisnall is, négy major finálét bukott el eddig karrierje során, mindegyiket Taylor vagy Van Gerwen ellen. Az önbizalmával éppenséggel neki sem lehet probléma, hiszen egy nappal ezelőtt Exeterben mindkét PL-meccsét behúzta, amivel nagy lépést tett a bennmaradás felé. 

Van Gerwen visszalépésével új major torna győztest jósolok: Wright, Chizzy, Smith vagy Norris. - Wayne Mardle

Nem lehet kizárni Michael Smith vagy Alan Norris győzelmét sem, mindketten képesek ellenállhatatlan játékra, és ugye a torna lebonyolítása miatt az sem biztos, hogy a döntőig vezető úton a legnagyobb nevekkel kell megküzdeniük. 

A bukmékereknél a topfavoritnak Gary Anderson számít, aki 2010-ből korábbi döntőse a tornának, ám alapvetően nem ez a kedvenc viadala, ugyanakkor jó lehetőség, hogy gyarapítsa a major címei számát. 

Érdemes lesz még odafigyelni Adrian Lewisra is, aki 2014-ben megnyerte ezt a tornát, az utóbbi másfél hétben pedig kiváló formába lendült. Ki lehet már éhezve a sikerre, hiszen éppen a három évvel ezelőtt megkaparintott UK Open-trófeája a legutolsó komoly győzelme...

A nagyágyúk közül Raymond van Barneveld, James Wade, Jelle Klaasen, Kim Huybrechts és Simon Whitlock is ott lesz a mezőnyben.

Ki nyeri a UK Opent?
Gary Anderson 4.33
Peter Wright 5.00
Raymond van Barneveld 13.00
Adrian Lewis 15.00
Dave Chisnall 17.00
James Wade 19.00
Simon Whitlock 29.00
Jelle Klaasen 34.00

Kattints a képre a játékért!