Barcelona

Kétesélyes Luis Enrique utódja

Az Athletic Bilbao vagy a Sevilla adhatja a Barca következő mesterét, ám van a listán egy sötét ló is.

Szerda este eldőlt Luis Enrique sorsa, a Barcelona jelenlegi trénerének pihenőre van szüksége, így a 17/18-as szezontól már nem ő irányítja a katalán óriást. Luchónak minden kétséget kizáróan eredményes három szezon áll a háta mögött, a katalán gárdával nyolc trófeát is behúzott, ám hogy ki lesz az utódja, az egyelőre óriási talány. A közvélemény és a fogadóirodák szerint is kétesélyes a küzdelem.

Ki lesz a Barcelona következő állandó edzője?
Ernesto Valverde 3.00
Jorge Sampaoli 4.50
Ronald Koeman 9.00
Mauricio Pochettino 9.00
Arséne Wenger 11.00
Laurent Blanc 13.00
Oscar Garcia 13.00
Thomas Tuchel 15.00
Massimilano Allegri 21.00

A favorit igencsak egyértelműen Ernesto Valverde, aki játékosként már ismeri a Camp Nou gyepét, igaz, elsősorban jelenlegi munkahelyén, a Bilbaónál töltötte aktív éveit az egykori támadó. A baszkoknak azonban nincs igazán kirobbanó szezonjuk, a La Liga nyolcadik helyén állnak, a kupaindulásra pedig túl sok esélyük nincsen. Valverde elismert edzőnek számít, bőven megvan a rutinja, az Olimpiakosz trénereként tudta kezelni a nyomást, így logikus választás lenne. Logikus, de talán kevésbé érdekes...

Lényegesen izgalmasabb és nagyobb volumenű lenne Jorge Sampaoli "megszerzése" Sevillából. Az argentin mester abból a szempontból kicsit "lutri", hogy néhány éve még ecuadori és chilei klubokat irányított, ám Chile nemzeti együttesével óriási nevet szerzett magának a két Copa America-győzelemmel. Lionel Messi viszont aligha gondol rá túl jó szívvel, hiszen a Sampaoli-legénység mindkétszer éppen Argentínát keserítette a fináléban - ez persze aligha lesz faktor a kiválasztásnál, csupán érdekességképpen említettük meg. Az argentin tréner edzői hitvallása valószínűleg jobban illeszkedne a Barcához, mint Valverdéé, ráadásul Sampaoli egy percig sem tagadta, hogy óriási megtiszteltetés lenne számára, ha honfitársával, Lionel Messivel dolgozhatna együtt. Szintén fontos megemlíteni, hogy állítólag még nem született meg a megállapodás Sampaoli szerződéshosszabbításáról az andalúz gárdánál, a tar mester ugyanis a Barca megkeresésére vár a spanyol lapok szerint.

Valverde vagy Sampaoli? - Fotó: Mundo Deportivo

A fogadóirodák szerint szinte semmi esélye (34.00) sincs Juan Carlos Unzuének, a Barca másodedzőjének, hiszen még nem is irányított soha nagycsapatot pályafutása során, ám két dolgot is fontos megemlítenünk az ő esetében. Egyrészt a távozó Lucho állítólag Unzuét szeretné az edzői székbe ültetni, másrészt pedig öt évvel ezelőtt Tito Villanova is úgy vette át a csapat irányítását, hogy előtte soha nem dolgozott főedzőként.

A "futottak még" kategóriában találjuk a Barcelona-legendát, Ronald Koemant, aki az Evertonnal idén jól teljesít, a szintén Angliában dolgozó Mauricio Pochettinót, aki nem valószínű, hogy ott akarja hagyni a Tottenham Hotspur felépítését, míg Wengernek és Blanc-nak már 10 feletti a szorzója.

Hétvégén a katalán gárda a mumus Celta Vigót fogadja. A gyér formában lévő galíciaiak ellen azonban most jó esélye van Messiéknek a győzelemre, hiszen a sikerük csupán 1.13-szoros szorzóval kecsegtet.

[2300771] 2017-03-04 20:45:00 Barcelona - Celta Vigox;
211384