Tenisz

Nadal kifilézheti japán ellenfelét

A csütörtöki teniszkínálat egyik legtutibb tippje a spanyol klasszis továbbjutása.

Amíg Dubajban a meglepetések játsszák a főszerepet, addig Acapulcóban minden a papírforma szerint alakul, és jó esély mutatkozik arra, hogy az első négy kiemelt jusson be az elődöntőbe, vagyis Novak Djokovics, Rafael Nadal, Dominic Thiem és Marin Cilic. Elég impozáns névsor, pláne, hogy egy ATP 500-as tornáról beszélünk. 

Közülük a spanyol salakkirálynak lesz a legkönnyebb dolga, hiszen a selejtezős Yoshihito Nishioka áll majd vele szemben, aki ugyan borzasztó tehetséges játékos, de ezen a szinten még meglehetősen tapasztalatlannak számít. 

Nishioka alaposan megszenvedett, hogy eljusson idáig, három mérkőzésen is döntő szettre kényszerült. A Jack Sock elleni győzelme kifejezetten nagy skalpnak számít, bár az amerikai a Delray Beach-i menetelése után kevésbé volt a topon. 

Valószínűleg itt véget ér a japán tündérmeséje, Rafa már teljesen más kaliber, mint akikkel eddig találkozott. A 14-szeres Grand Slam-bajnok mallorcai sztár ráadásul ugyanazt a pazar játékot hozza, amit Melbourne-ben. Mischa Zverev nagy küzdéssel kilenc játékot összekapart Nadal ellen, Paolo Lorenzinek viszont már csak kettőt sikerült...

Nishiokának semmi fegyvere nincs Nadal ellen, egy sokat futó, jó lábmunkával bíró játékos, ám ez nem elegendő ahhoz, hogy szorossá tegye a meccset. A szervája sem elég masszív, így pedig végképp esélytelen. Rafa egyébként még egyszer sem veszítette el az adogatójátékát a tornán, fogadóként pedig folyamatosan nagy nyomást helyez az ellenfeleire. Ahogyan Lorenzit, úgy Nishiokát is könnyedén elintézheti. 

hatharom.com
19.5 játék alatt
@ 1.45