Spanyol foci

Fej fej mellett a Real és a Barca, de ki lesz a bajnok?

  • ivan

Egy hét leforgása alatt újra teljesen nyílttá vált a spanyol bajnokság, a Real Madrid korábban tetemesnek tűnő előnye pillanatok alatt elolvadt a Barcelona előtt.

A váratlan vereség Valenciában, majd egy még kevésbé kalkulált botlás hazai pályán a Las Palmas ellen és máris kész a baj. Valami hasonlót gondolhatnak most a Real Madrid szurkolói, miután csapatuk egy hét leforgása alatt ismét meccsbe hozta a Barcelonát a spanyol bajnoki címért futó versengésben.

Szűk három hónappal a La Liga küzdelmeinek vége előtt a két sztárcsapat gyakorlatilag teljesen ugyanúgy áll, jelen állás szerint a Barcelona tanyázik a tabella élén, ám a királyi gárda egy mérkőzéssel kevesebbet játszott riválisánál, így vesztett pontok tekintetében még mindig nála a fór.

Bár a spanyol élvonal elmúlt szezonjaira nehezen aggathatnánk rá az unalmas jelzőt, az előttünk álló tavasz igazán izgalmasnak ígérkezik.

Mit súgnak az oddsok?

A fogadóirodák a szerdai játéknap után alaposan módosítottak a végső győztesre kínált szorzókon, és immáron szinte azonos a két sztárcsapat oddsa. Az mindenképpen a Barcelona mellett szól, hogy nagy valószínűséggel a Bajnokok Ligájának hamarosan búcsút int, így tavasszal a spanyol kupa döntőjét leszámítva csak a bajnokságra tud koncentrálni. Viszont nem lehet tudni, hogy Luis Enrique váratlan bejelentése milyen hatással lesz majd a csapatra és azt se feledjük, hogy rendeznek még egy Real Madrid - Barcelona mérkőzést is a fővárosban.

A Real Madrid hívei leginkább abban bízhatnak, hogy az évadonkénti "kötelező" hullámvölgyet ezekben a hetekben letudja a csapat és a szezon hajrájára ismét csúcsformába lendülnek Zidane fiai. Ugyanakkor a Bajnokok Ligája komoly kihívást jelenthet a keretnek, ha idén is eljutnak az elitliga hajrájáig, abban az esetben megoszthatja a keret figyelmét a többfrontos helytállás.

A sorsolást tekintetében is talán inkább a Real áll rosszabbul, hiszen még játszik a Barcelonával (o), az Atlético Madriddal (o), a Sevillával (o) és a Bilbaóval (i) is, igaz, ezen rangadót többségét saját közönsége előtt vívhatja. A Barcára is vár még egy Sevilla elleni rangadó (o), fogadja a Sociedadot a Villarrealt és a Valenciát, és vár még rá idegenben egy városi derbi az Espanyol ellen is.

Melyik csapat nyeri a bajnoki címet?
   
Real Madrid  1.95
Barcelona 2.10
Sevilla  17.00
Atlético Madrid  101.00
Szerinted ki nyeri a spanyol bajnokságot 2016/17?x;
211384