Magyar Kupa

Ma este nagycsapat lehet a Honvédból

  • MVB80

Egygólos hátrányt próbál meg ledolgozni a Budapest Honvéd a címvédő FTC ellen a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján.

A két tavaszi bajnokiján, a Debrecen és a Videoton ellen még egyetlen gólt sem szerzett az FTC, amely már nyolcpontos hátrányban van az éllovas Honvéd mögött.

Ha valaki tavaly nyáron azt mondja, hogy egy fordulóval a második teljes kör vége előtt a kispestiek néznek le a tabella éléről, és hogy a Fradi ugyanekkor csak a negyedik lesz, azt biztosan elküldték volna egy alapos kivizsgálásra.

1x2    
Honvéd Döntetlen FTC
2.65 3.10 2.65

Pedig a bajnokságban és Magyar Kupában is címvédő FTC alaposan bevásárolt a télen, hazahozta Kleinheislert, Kispestről megszerezte a jobbhátvéd Botkát és még légiósokat is leigazolt, akik közül a nigeri Amadou Moutari a gyorsaságával kiemelkedik a magyar mezőnyből. Ehhez képest elég nagy csalódás a tavaszi rajt, és a Honvéd még mélyebbre taszíthatja Thomas Doll csapatát.

A kispestiek a Fraditól elszenvedett kupavereség után legyűrték az MTK-t és egy kései Eppel-góllal a Debrecent is elkapták, úgyhogy önbizalommal telve várhatják a nyolcaddöntő visszavágóját.

Ebben a szezonban a két csapat háromszor találkozott egymással, és mindháromszor eggyel nyert a Fradi, júliusban Kispesten 1-0-ra, októberben a Groupama Arenában 3-2-re, februárban pedig 2-1-re az első meccsen.

[2417224] 2017-03-01 20:30:00 Honvéd - Ferencvárosx;5

A zöld-fehérek ráadásul a kupában sorozatban 15 párharcot nyertek meg, úgyhogy igazi specialistának számítanak, Doll pedig azt nyilatkozta, az a céluk, hogy minél hamarabb eldöntsek a párharcot.

A Honvéd az első meccs első félidejében meggyőzően játszott, többször is közel volt a gólhoz, majd 2-0-s hátrányban Marco Rossi kockáztatott, és behozta Lanzafame és Eppel mellé Kabangut is, a támadó felállásnak pedig az lett az eredménye, hogy Lanzafame egy szöglet után megszerezte azt a gólt, ami még nagyon jól jöhet a visszavágón.

Lanzafame és Leandro is gólt szerzett az első meccsen

Egyelőre úgy tűnik, a két fontos láncszem, Botka és Prosser távozása nem viselte meg a Honvédot, a válogatottban is bemutatkozó jobbhátvédet jól pótolja a csupa szív Ikenne-King, a Felcsúthoz igazoló támadó szerepét pedig többen is képesek átvenni, akár Koszta, akár az általában csereként beálló Zsótér, mégha utóbbi egyelőre adós is a gólokkal és gólpasszokkal.

A kispestiek október 15-e óta minden meccsüket megnyerték hazai pályán, és majdnem napra pontosan egy éve 2-1-re megverték a Fradit, most ez az eredmény hosszabbítást eredményezne.

A bajnokságban utoljára 2013 áprilisában ért el otthon olyan eredményt a Honvéd, ami most továbbjutást érne, akkor a kameruni Tchami góljával lett 1-0.

Az oda-visszavágós párharcokban sosem könnyű tuti tippet keresni, mi most úgy érezzük, a Honvéd megtöri az idei sorozatot, és nem fog kikapni. Hogy ez elég lesz-e a továbbjutáshoz? Este megtudjuk.

[2417224] 2017-03-01 20:30:00 Honvéd - Ferencvárosx;
2017-02-28;213
2017-03-01;213