Tenisz

Del Potro ismét megríkatja Djokovicsot?

Csúcsrangadó Mexikóban, az olimpián az év egyik legjobb meccsét vívta egymással a két klasszis teniszező, jön a visszavágó.

Rió de Janeiróban, a 2016-os nyári játékokon az egyik legmeghatóbb pillanat volt, amikor Novak Djokovics könnyek között búcsúzott a brazil publikumtól. A szerb klasszis nagy reményekkel érkezett az olimpiára, ám már az első körben véget ért számára a küzdelem, miután Juan Martín del Potro két rövidítésben eldőlő játszmában legyőzte őt. Zseniálisan jó meccset vívtak, ami tele volt érzelemmel, és nem csak magukért, de a nemzetükért is harcoltak. 

A bukik nem sok esélyt adtak erre az eredményre, az argentin győzelme egyes irodákban 10.00 feletti oddson volt fogadható, míg a 2-0-s sikere jó 15-szörös pénzt ért.

Azóta nem találkoztak, tehát először próbálhat revánsot venni "Nole" a fájó vereségért. 

Djokovics az utolsó pillanatokban nevezett be az acapulcói viadalra, ami elég váratlan húzás volt a részéről, hiszen az elmúlt években mindig Dubajban játszott, igaz, rangját tekintve a mexikói torna is ATP 500-as.

Nem a legjobb előjelekkel érkezett, ám hiba lenne temetni a januári teljesítménye alapján, ám az mindenféleképpen megfigyelhető nála, hogy időnként fejben nagyon el tudja veszíteni a fonalat, és amíg a legjobb formájában ilyenkor rendre kitalált valamit, úgy az utóbbi bő félévben ez egyre ritkábban jött össze neki.

Acapulcóban nincs erőnyerő, így a belgrádi sztárnak is pályára kellett lépnie az első körben, ellenfele pedig a balkezes Martin Klizan volt. Jó kis meccset játszott ellene, a győztes labdamenet és a testbeszéde pedig egyértelműen arról árulkodik, hogy nem csak játszogatni akar ezen a tornán, hanem igen motivált és céljai vannak. 

Del Potrótól ismét nem lehet tudni, hogy mire számítsunk. Ugye kihagyta a komplett ausztráliai túrát, múlt héten Delray Beachen egy elődöntővel tért vissza, ahol Milos Raonictól kapott ki. Azt nyilatkozta, hogy sok tartalék van még benne, a fonák ütéseibe például nem tette bele mindent. Illetve elmondása szerint fizikálisan jó állapotban van, ellentétben például a tavalyi visszatérésével, amikor is Acapulcóban nem tudott elindulni. 

Keményen megharcolt az első körben Francis Tiafoe ellen, de az ilyen győzelmekből lehet szépen építkezni. Messze nem ő számít azért a Djokovics elleni meccs favoritjának, de Rióban bizonyította, hogy egyszerűen soha nem lehet leírni. 

Fogadás a győztesre    
Novak Djokovics Juan Martín del Potro
1.25 3.30

Fogadás tekintetében semmi okosat nem tudunk mondani, ugyanúgy fizet a Nole 2-0, mint az, hogy az argentin szettet nyer, ha pedig választanunk kellene, akkor inkább előbbit játszanánk meg. De ebben benne van egy jókora megérzés, ész érvekkel már kevésbé tudnánk alátámasztani...