Olasz foci

Lemondott Baloghék edzőfaló elnöke

Maurizio Zamparini távozik a Palermótól és tiszteletbeli elnök sem lesz. Angol-amerikai cégbe kerül a klub.

Lemondott elnöki posztjáról Maurizio Zamparini, aki 2004 óta irányította a szicíliai klubot. Az ugyan már korábban is várható volt, hogy a 75 éves olasz üzletember elhagyja a Palermót, ám a hétfő esti bejelentése meglepően hirtelen jött.

Palermo#ita-palermo#5

Mint arról a klub közleményben beszámol, Zamparini lemondását követően 15 napon belül tudatják a sajtóval, ki is veszi meg a csapatot, ám annyit már most is lehet tudni, hogy egy angol-amerikai cégcsoport kezébe kerül a Balogh Norbertet és Sallai Rolandot is foglalkoztató klub. A befektetők pedig célul tűzték ki, hogy 3-5 éven belül európai kupában is induló csapat legyen Palermóban.

Zamparini elnöksége alatt a klub számtalan nagy üzletet kötött, gondoljunk csak Cavanira, Dybalára vagy Pastorére. Ám az elnök az edzőkkel már korántsem bánt ilyen jól, hiszen regnálása alatt összesen 40 (!) trénercsere volt a csapat élén és 29 különböző mester ült a Palermo kispadján.

A Palermónak szüksége is van az új impulzusra, hiszen az életéért küzd a Serie A-ban. Baloghék jelenleg a 18. helyet foglalják el, hét ponttal állnak a még bennmaradást érő pozíció mögött, melyet az Empoli foglal el. A fogadóirodák szerint szinte biztos a Palermo búcsúja, hiszen csak 1.12-es szorzóval fogadhatunk a kiesésre, amelyen az sem segít, hogy hétvégén az otthon kitűnően szereplő Torino vendégei lesznek.

211987