Topligák

Messi az élre lőtte a Barcát, Nagy Ádámot mellőzték - videók

A Barcelona legyőzte az Atlético Madridot a spanyol bajnokság rangadóján, így ideiglenesen átvette a vezetést a tabellán.

Spanyolország

A Real Madrid valenciai botlása után a Barcelona az Atlético Madrid otthonában próbálkozhatott a felzárkózással. Luis Enrique közel legjobb csapatával állt fel a Calderónban, a védelemből Javi Mascherano hiányzott az alapemberek közül, a középpályán pedig Rakitic helyett Rafinha jutott szóhoz.

A meglehetősen feszült légkörben lejátszott rangadó első félidejében a két kapus volt a főszereplő, Jan Oblak és Ter Stegen is bravúrokkal tartotta meccsben csapatát. A gólhoz közelebb inkább a Barcelona járt, de Suárez gólját kezezés miatt annulálta a játékvezető, míg Lionel Messi precíz szabadrúgását Oblak a léc fölé tornászta.

A fordulás után is a Barcelona volt a kezdeményezőbb, bár az első ziccer mégis Griezmann előtt adódott. A gólcsend a 64. minutumban tört meg, amikor is Suárez lepattanó lövését Rafinha kotorta közelről a kapuba (0-1). Az Atlético Madrid azonban nem esett kétségbe és hat perccel később a sérüléséből visszatérő Diego Godín fejesével egyenlíteni tudott (1-1). 

A gólváltás követően kezdett laposodni a mérkőzés, amikor már-már úgy tűnt, hogy döntetlen lesz a vége, jött Lionel Messi és a 86. percben megszerezte a mindent eldöntő találatot (1-2). Az argentin támadónak ez volt a 20. gólja a bajnokságban, a Barcelona pedig megelőzte a Real Madridot, amely az esti programban a Villarreal otthonában lép pályára.

2017-02-26;87

Serie A

Olaszországban vasárnap délután rendezték a forduló nagyját, a magyar játékosokat is foglalkoztató klubok számára azonban igencsak pechesre sikerült ez a játéknap. A Palermo ezúttal is Balogh Norberttel és Sallai Rolanddal a kezdőben futott ki a gyepre a Sampdoria ellen, majd egészen a 90. percig vezetett is, azonban a genovai alakulat Fabio Quagliarella góljával a rendes játékidő leteltekor megmentette az egyik pontot. Sallai 77, míg Balogh 83 percet kapott ezen a találkozón, utóbbi pedig büntetőt hozott össze csapatának.

Nagy Ádám viszont nem jutott szóhoz a Genoa otthonában vendégeskedő Bolognában, amely a Palermóhoz hasonlóan már a zsebében érezhette a három pontot, azonban a 94. percben a két perccel korábban pályára lépő Olivier Ntcham találatával a Genoa ikszre hozta a találkozót.

A Milan és a Lazio is soványka, de annál értékesebb győzelmet aratott, előbbi a Sassoulót, utóbbi az Udinesét győzte le 1-0-ra.

A vasárnap esti meccsen az Inter és a Roma vív rangadót,amellyel részletesebben egy korábbi cikkünkben foglalkoztunk.

2017-02-26;55

Bundesliga

A német Bundesliga hétvégi fordulójából két mérkőzés maradt vasárnapra. A Firenzében aratott hangos EL-siker után a Mönchengladbach az Ingolstadt vendégeként is begyűjtötte a három pontot, Dieter Hacking csapata 2-0-s sikerének köszönhetően már a 10. a tabellán, így a pocsékul sikerült őszi szezon után ismét versenyben van a nemzetközi kupaindulást érő helyekért vívott harcban.

Szalai Ádám csereként a 63. percben állt be a Hoffenheim gárdájába, amely értékes egy pontot szerzett a tavasszal magára találó Schalke vendégeként.

2017-02-26;54