Angol foci

Ibrahimovic zsenije trófeát ért a Man. Unitednek - videó

A Manchester United 3-2-re legyőzte a Southamptont az Angol Ligakupa fináléjában. A Vörös Ördögök legjobbja Zlatan Ibrahimovic volt.

Ha van csapat, melynek szurkolói átkozhatják a napot, amikor Zlatan Ibrahimovic Angliába szerződött, akkor az a Southampton. A Manchester United hórihorgas támadója a bajnokságban egy duplával terhelte meg a Soton hálóját még a szezon elején, ezúttal pedig az Angol Ligakupa döntőjében szomorította a Szentek híveit.

José Mourinho semmit nem akart a véletlenre bízni, így lehetőségeihez képest a legjobb kezdőt küldte a pályára a Wembley-ben, a sérüléséből felépülő Wayne Rooney-nak azonban csak a kispadon jutott hely.

Ibra volt a nyerőember

A manchesteriek kiválóan kezdték a mérkőzést, a 19. percben pedig Ibrahimovicnak köszönhetően meg is szerezték a vezetést (1-0), majd ugyanennyi idő elteltével Lingard már kettőre növelte a United előnyét (2-0). Az első félidő hajrájában azonban a Southampton Manolo Gabbiadini góljával visszahozta magát a meccsbe, így a szünetre egygólos manchesteri vezetéssel mentek a felek (2-1).

A fordulás után három perccel aztán Gabbiaidini újra mattolta De Geát, így a már lefutottnak vélt finálé pillanatok alatt nyílttá vált (2-2). A döntetlen után érezhetően már egyik együttes sem nagyon szeretett volna hátrányba kerülni, kevés helyzetet sikerült kidolgozni a csapatoknak, azonban mikor már lélekben páran már a hosszabbításra készültek, ismét jött Ibrahimovic és megnyerte a trófeát a Manchesternek (3-2).

A Vörös Ördögök ezzel a sikerrel a Mourinho-éra második címét söpörték be, nyáron a Community Shieldet sikerült elhódítaniuk, most pedig a Ligakupa serleget vihetik haza. A portugál menedzser edzői karrierje negyedik LK-sikerét könyvelhette el, összesen pedig 11. kupáját nyerte meg - mindezt 13 fináléból...

A mérkőzés előtt így nézett ki Mourinho eredménysora a különböző kupasorozatok döntőjében

[2451392] 2017-02-26 17:30:00 Manchester United - Southamptonx
[2451392] 2017-02-26 17:30:00 Manchester United - Southamptonx;