La Liga

Nagy bajba kerülhet a Real Madrid

Rangadót játszik a Barcelona és a Real Madrid is, így a forduló nagyon komoly kihatással lehet a bajnoki címre.

Fotó: Zannas Cole

Igencsak izgalmas forduló elé nézünk a La Ligában, hiszen tele vagyunk kiegyenlített meccsekkel, amelynek bizonyítéka, hogy a Barcelonára 2.40, a Realra 1.70, a Sevillára pedig 2.00-s oddson fogadhatunk. A két gigász azonban győzelmi kényszerben játszik rangadót, amelyből ha esetleg a katalánok jönnének ki jobban, óriási lépést tehetnének a Real Madrid befogására. Lássuk a heti menüt!

Oddsok a 24. fordulóra
  1 x 2
Las Palmas-Real Sociedad 2.60 3.20 2.60
Alavés-Valencia 2.65 3.05 2.65
Betis-Sevilla 3.55 3.35 2.00
Leganes-Deportivo 2.40 2.95 3.05
Eibar-Málaga 2.00 3.25 3.65
Espanyol-Osasuna 1.60 3.65 5.50
Atlético Madrid-Barcelona 2.85 3.20 2.40
Athletic Bilbao-Granada 1.45 4.00 7.00
Sporting Gijón-Celta Vigo 2.60 3.15 2.65
Villarreal-Real Madrid 4.40 3.75 1.70

Rangadót kínálunk már előételnek is, a hazai pályán csodálatosan szereplő Las Palmas a mostanság idegenben vitézkedő Real Sociedadot fogadja. A két gárda szeret gólgazdag mérkőzéseket játszani, nem véletlenül van mindkét fél mérkőzésein átlagban közel 3 gól, a két spanyol mester előszeretettel használja a 4-3-3-as felállást. A vendégektől továbbra is hiányozni fog a házi gólkirály, Willian José, így vélhetően a három támadó ezúttal Vela, Oyarzabal és Juanmi lesz. Ősszel a baszkok pályaválasztásával sima 4-1 lett és most is az tűnik a legjobb tippnek, hogy mindkét fél betalál majd a másik kapujába - ahogyan történt ez a legutóbbi hét találkozójukból ötször is.

hatharom.com
Mindkét csapat szerez gólt
@1.60

A szombati ebédmenü sem lesz rossz, az Alavés-Valencia találkozón két hihetetlenül hektikusan szereplő gárda csap össze. A csapatok össze-vissza hozzák az eredményeket, ember legyen a talpán, aki megtippeli, hogy épp most a megverik a Real Madrid-Barcelona párost vagy néggyel kapnak ki az Eibar ellen. Mint ismert, a Denevérek egy Real-veréssel melegítettek az Alavésre, amely annak fényében különösen nagy bravúr, hogy a Rodrigo-Santi Mina-Nani trió (vagyis a négy legtöbbet játszó támadóból három) nem játszott és továbbra sem számíthat rájuk Voro mester, így a vendégek góljaiért ismét Zaza lesz a felelős. A bukmékerek nem véletlenül adnak ugyanakkora oddsot a két fél győzelmére, ám érdemes inkább azt megfogadni, hogy lesz legalább 6 lap a találkozón (1.61), ebben lényegesen több az érték, mint megtippelni, hogy ki nyeri ezt az őrült derbit.

A Betis-Sevilla és az Atlético Madrid-Barcelona derbiket külön cikkben elemezzük ki.

Bánjunk óvatosan a forduló tutijával, még annak ellenére is, hogy a Bilbao hazai pályán igencsak megbízhatóan teljesít. A baszkok ugyanis egy pokolian fárasztó ciprusi EL-meccset követően fogadják a Granadát, amely bár idegenben még mindig pocsék, hazai pályán elkezdte gyűjtögetni a pontokat, aminek köszönhetően hirtelen már ott is van a kiesőzóna alsó határán. Hiába nyert a Bilbao szeptemberben a Granada vendégeként, az 1.40-es odds nem csábító, különösen annak fényében, hogy tavaly és tavalyelőtt is hozott el pontot a Granada a San Mamesből.

Sikerül ismét egy fontos idegenbeli meccset elbuknia a Realnak? - Fotó: Soccerlens

Villarreal-Real Madrid rangadót fogyaszthatunk desszertnek, ezzel a mérkőzéssel zárul a forduló vasárnap este. Ha néhány héttel ezelőtt játszottak volna a felek, ez még az El Madrigalban is országos 2-es lett volna, ám azóta életjeleket mutat a hazai csapat, míg a Real Madrid a Valencia elleni botlást követően még egyszer nem hibázhat. Mindkét fél pályára lépett a hét közben, és ez annak ellenére is a hazaiak malmára hajtja a vizet, hogy ők egy nappal kevesebbet pihentek, mivel a Villarreal tartalékos csapattal utazott el Rómába, ahol így is nyerni tudott egy góllal. Szintén jó hír a hazaiaknak, hogy a házi gólkirály, Nicola Sansone teljesen felépült, így a térdsérülését követően már ott lehet a pályán a Madrid ellen akár 90 percig is. Az elmúlt négy, El Madrigalban lejátszott bajnokijából csak egyet tudott megnyerni a Real Madrid, és bár a Sárga Tengeralattjáró hazai pályán december közepe óta egy mérkőzést nyert meg csupán, abban biztosak lehetünk, hogy ez most nagyon-nagyon nehéz mérkőzés lesz a listavezetőnek.

hatharom.com
Vendégcsapat 1 góllal nyer
@3.65
2017-02-24;87
2017-02-25;87
2017-02-26;87
211384