Európa Liga

Nyerhet-e a Gladbach ott, ahol a Juve és a Roma elvérzett?

A csütörtöki Európa Liga-párharcok közül Firenzében várható az egyik legizgalmasabb visszavágó, ahol a hazaiak egygólos előnyük birtokában fogadják a Mönchengladbachot.

Az első meccsen sokkal többet támadott a német csapat, de Federico Bernardeschi szenzációs szabadrúgásával mégis a vendégek mehettek haza boldogan.

„Csak akkor juthatunk tovább, ha tökéletes meccset játszunk, és legalább egy gólt szereznünk kell” – nyilatkozta Paulo Sousa, az olaszok edzője a visszavágó előtt. A Violák a hétvégén vereséggel hangoltak a visszavágóra, hiába nyomtak végig a második félidőben, nem tudták feltörni a masszívan bekkelő Milan védelmét.

1x2    
Fiorentina Döntetlen Mönchengladbach
2.45 3.20 2.80

Fontos különbség, hogy azon a meccsen nem játszott a Gladbach elleni hős, Bernardeschi, aki a bajnokságban 10 gólnál tart, és nagyon csodálkoznánk, ha nyáron nem rohamozzák meg miatta a Fiorentinát a BL-ben is a legjobbak közé tartozó csapatok.

Vele kiegészülve más minőséget képvisel az olaszok támadósora, de rajta kívül a 11 góljával házi gólkirálynak számító Nikola Kalinicre és a 19 évesen már alapembernek számító Federico Chiesára is oda kell figyelnie a Gladbach védelmének.

Az idegenbeli meccsen az olaszok három védővel álltak fel, de Sousa levonta a megfelelő következtetéseket, és otthon visszaáll a négyvédős rendszerre.

A Fiorentina számára azért is van nagy tétje a meccsnek, mert a bajnokságban nyolc pontra van a nemzetközi kupás helytől, vagyis csak akkor mentheti meg a szezonját, ha minél tovább versenyben marad az EL-ben.

Persze ugyanez igaz a németekre is, az ősszel még a BL-ben érdekelt csapat ugyanis csak a 11. a Bundesligában, és ugyanúgy nyolc pontra van az EL-résztvétellel kecsegtető pozíciótól, mint mostani ellenfele. Dieter Hecking érkezése jót tett a csapatnak, amely a hétvégi fordulóig veretlen volt 2017-ben a Bundesligában, de a Lipcse előtt kénytelen volt fejet hajtani.

Az biztos, hogy a firenzeiek a visszavágón is ilyen önfeláldozóan védekeznek majd

A Gladbach az utóbbi időben hatékony volt idegenben, a BL-résztvevő Leverkusen otthonában 3-2-re, a kupában a másodosztályú Greuther Fürth pályáján 2-0-ra nyert, csütörtök este mindkét eredmény nyolcaddöntőt jelentene.

Viszont a firenzei Artemio Franchi-stadiont nem olyan könnyű bevenni, idén csak a PAOK-nak sikerült a csoportkörben, a maradék tizenöt meccsből kilenc győzelmet és hat döntetlent ért el a Fiorentina, amely megverte a Juventust és a Romát, a Napolival pedig ikszelt.

[2422924] 2017-02-23 21:05:00 Fiorentina - Mönchengladbachx;
now;73