Bajnokok Ligája

Spanyolországban is hülyére verik az angol bajnokot?

A Leicester City 2017-es esztendője pokolian gyengén sikerül eddig, márpedig a Sevilla az egyik legerősebb csapat jelenleg Európában.

Ranieri sem érti, mi történik - Fotó: Leicester Mercury

Néhány hónapja még aligha hihettük, hogy a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszának legsimább párharcát az angol bajnok játssza majd. Ám a Leicester City nem favoritja a Sevilla elleni összecsapásnak, olyannyira, hogy az is kisebb csodával érne fel, ha Claudio Ranieri együttese szorossá tudná tenni a 180 percet.

Aligha véletlen, hogy a Leicester továbbjutására kínált szorzó a sorsolás óta 2.38-ról 3.50-re emelkedett.

Nem nagyon van ugyanis mit cifrázni a Rókák esetében, Vardyék már kizúgtak az FA Kupából is (a harmadosztályú Millwall ellen), a Premier League-ben, pedig biztosan menetelnek a kiesés felé - jelenleg egy ponttal előzik meg csupán a Hull Cityt, ráadásul hamarosan éppen a Tigriseket fogadják otthon. Kisebb gondja is nagyobb tehát most Ranierinek, mint egy szinte hozhatatlan párharcra feltüzelni a játékosait.

   
  1 x 2
Sevilla-Leicester 1.40 4.30 7.50
A Leicester City 2017-ben tíz mérkőzésen öt gólt szerzett, a Premier League-ben pedig hat forduló alatt egyet sem.

A Rókák gólínsége simán folytatódhat tovább, Islam Slimani (18/6) és Leonardo Ulloa (18/1) is sérüléssel bajlódik, így könnyen lehet, hogy Jamie Vardy csatártársa a nigériai Ahmed Musa lesz.

Leicesterben már rég elmúltak az öröm percei - Fotó: NDTV Sports

"Mindent megteszünk, amit csak lehet. Muszáj valahogy visszaszereznünk az önbizalmunkat, ehhez pedig nyernünk kell Sevillában. Nagyon jó tapasztalattal szolgál majd ez a meccs, hiszen minden játékos álma, hogy egyszer eljusson ide. Most a Bajnokok Ligájára koncentrálunk és a továbbjutásra" - nyilatkozta a támadó.

Sevillában viszont semmi ok az aggodalomra, Jorge Sampaoli szenzációsan vezeti az andalúz gárdát, amelyet a klub az elmúlt órákban szerződéshosszabbítási kísérlettel is honorált. Mint azt az elöljárók elmondták, nagyon elégedettek a csapat kreatív és eredményes támadójátékával és nem szeretnék az argentin mestert esetleg a Barcelona edzői székében látni.

Várható kezdőcsapatok
Sevilla: Rico - Mariano, Lenglet, Rami, Escudero - Iborra, N'Zonzi - Vázquez, Nasri, Vitolo - Jovetic
Leicester: Schmeichel - Simpson, Morgan, Huth, Fuchs - Mahrez, Ndidi, Drinkwater, Albrighton - Musa, Vardy

Habár tény, hogy a Sevilla támadójátéka nem csak gyönyörű, de eredményes is, az elmúlt három meccsen a védelem is rendben volt, Ramiékat egyszer sem tudták mattolni.

Adott tehát egy jó formában lévő védelem és egy nagyon gyenge támadósor. Mivel a Sevilla idén viszonylag kevés alkalommal úszta meg hazai pályán kapott gól nélkül, az erre kínált 1.75-ös szorzóban kevéssé látunk value-t. Abban azonban hiszünk, hogy a spanyolok akár már az első mérkőzésen eldönthetik a továbbjutást, akár egy két-háromgólos sikerrel.

hatharom.com
Sevilla -1 (európai hendikep)
@1.90
[2422871] 2017-02-22 20:45:00 Sevilla - Leicesterx;
2017-02-22;42