Darts

Nagy verést oszthat ki Van Gerwen, Taylorra izzasztó meccs vár

Robog tovább a darts expressz, csütörtök este Brightonban a Premier League negyedik fordulójára kerül sor.

Tippelj a forduló mérkőzéseire és nyerj okostévét, tabot vagy éppen Phil Taylor könyvet. Már több, mint 1000-en vannak játékban, ha te is szeretnéd kipróbálni magad, akkor kattints ide.

A múlt heti parádés leedsi forduló után Brightonban kevésbé parázs derbik várnak ránk, ám a kínálatra most sem panaszkodhatunk, hiszen lesz például egy Michael van Gerwen-Adrian Lewis rangadó, ahol kapásból két kétszeres világbajnok néz farkasszemet egymással. Még úgyis ez számít a nap slágermeccsének, hogy benne van a pakliban, hogy egy nagyon egyoldalú derbit látunk. Az eddigi három fordulóban mutatott teljesítményük között ugyanis hatalmas a differencia a holland javára.

Lewis ugyan fogadkozott a Premier League előtt, de egyelőre a nagy akarásnak nyögés a vége, kifejezetten gyenge, amit eddig produkált. A newcastlei szezonnyitón nyert helyzetből bukott, majd Nottinghamben nem túl ütős játékkal ugyan győzött, de Leedsben viszont újfent pocsékul játszott és ismét kikapott. Elég beszédes a 93.91 pontos körátlaga, ebben a tekintetben ezzel messze a leggyengébb a mezőnyben. 

Döntő lehet, hogy ezt feljebb tudja-e tornázni, Van Gerwen ugyanis ritkán marad 100 alatt. Ha ez a 10-12 pont meglesz a körátlaguk között a holland javára, akkor aligha látunk izgalmas meccset. Hasonlóan járhat, mint Peter Wright, aki a 90-et sem érte el, így azért kellett küzdenie, hogy elkerülje a 0-7-es égést. Lewis az egymás elleni eredményükből sem nagyon táplálkozhat, az utóbbi időben csak elvétve tudott borsot törni a világelső riválisa orra alá.

Az elmúlt 12 meccsükből 10-et MvG nyert meg, összesen pedig 31-13 a holland javára két döntetlen mellett.

Ugyanakkor ez a Premier League, ahol a Lewis szintű klasszisokat soha nem lehet leírni, bár Van Gerwen ellen még jó játékkal sem könnyű nyerni, hiszen a világelsőnek általában mindenre van válasza. 

Sokkal izgalmasabbnak ígérkezik Phil Taylor és Kim Huybrechts csatája. Az egymás elleni mérlegük ugyan hatalmas angol fölényt mutat (11-1), ám a belga nem egyszer megráncigálta már "The Power" bajszát. Nagyon fel tudja szívni magát ellene, és egyelőre üde színfoltja az idei Premier League-nek. Nem lennénk meglepve, ha ezen a meccsen borulna a papírforma, Taylor egyébként sem nyújtott eddig valami káprázatos teljesítményt, pláne ha a számaira pillantunk, amik nem sokkal jobbak, mint például Lewisé.

Hasonlóan szoros meccsnek ígérkezik Raymond van Barneveld és Peter Wright összecsapása, főleg, ha a holland játékos kicsit feljavul. A skót ugyanis nagyon elemében van, azok után, hogy Gary Andersont parádés játékkal megverte, egy bemutató tornán 133.60-as átlaggal győzött Van Gerwen ellen, amire nehéz szavakat találni. Nagyon elkapta most a fonalat, és pontosan tudja, hogy hiába hosszú ez a verseny, nem fér bele az, hogy az elején elengedje a riválisait. Úgy tűnhet, hogy minden mellette szól, de Barneyt nagy hiba lenne leírni, még ha az elmúlt fordulókban nem is brillírozott annyira. Hagyományosan roppant szoros meccseket szoktak vívni, a Premier League keretén belül például ötször találkoztak eddig és kivétel nélkül mindig kijátszották a maximum leget. Ez sem lesz egy egyoldalú meccs, jó tippnek tűnik az iksz, hiszen három alkalommal is remiztek már, ám most a megérzésünkre hallgatunk és Wrightra fogadunk.

hatharom.com
Wright nyer
@ 1.95

Lesz még az est folyamán egy Dave Chisnall-Jelle Klaasen és Gary Anderson-James Wade ütközet is. Előbbi egy kiesési rangadó, ha Chizzy hozza, akkor nagy lépést tesz a bennmaradás felé, hiszen múlt héten Huybrehts-et is legyőzte, aki ugyancsak a tábla alján található. Klaasennek nulla ponttal ez ugyancsak élet-halál meccs, ha elbukja, akkor nehéz elképzelni, hogy négy vereséggel bent maradjon. Éppen ezért ebbe a meccsbe nem is nyúlunk bele, bízzunk benne, hogy a teher nem roppantja szét őket, ugyanis alapvetően egy hatalmas adok-kapokra számíthatunk.

Anderson és Wade meccse szintén izgalmasnak ígérkezik, hiszen utóbbi még veretlen, pedig Taylor és Lewis is az útjába került már. Nagyon meggyőző a játéka, az, hogy stabilan hozza a 96-98 körüli átlagot teljesen rendben van, tőle nem a 100 feletti parádét várjuk. Jól megy számára a játék Gary ellen, de ami érdekesség, hogy az elmúlt három Premier League összecsapásuk egyaránt döntetlennel végződött. Tény, hogy a kétszeres világbajnok skót is remek formában van, ám első pálya ide, első pálya oda, ez nagyon nem ígérkezik könnyű meccsnek számára. Kicsit sem értünk egyet azzal az 1.50-es szorzóval, amit a győzelmére kínálnak...

Brighton, 4. forduló programja:
 
Kezdés Mérkőzés 1 X 2
20:15 Dave Chisnall-Jelle Klaasen 1.90 4.10 2.75
20:45 Michael van Gerwen-Adrian Lewis 1.22 6.25 6.75
21:15 Gary Anderson-James Wade 1.50 4.55 4.00
21:45 Phil Taylor-Kim Huybrechts 1.40 4.90 4.45
22:15 Raymond van Barneveld-Peter Wright 2.70 4.10 1.95

Kattints a képre a játékért!