Spanyol foci

Kikapott a Real, újra nyílt a spanyol bajnokság

  • MVB80

A Valencia meglepetésre 2-1-re legyőzte a Real Madridot.

Már a meccs beharangozójában is írtuk, hogy a Real bánhatta, hogy nem az eredeti időpontban, decemberben találkozott a Valenciával, mert akkor még hatalmas káosz uralkodott a 2000-es évek elején két BL-döntőt is elvesztő klubnál.

A Cesare Prandelli távozása után érkező Voro jól összekapta a Valenciát, amely álomszerűen kezdte a Real elleni meccset. A 4. percben a januárban igazolt, a nyári Eb-n a botrányos, topogós tizenegyesével elhíresült Zaza Varane mellett vett le egy labdát, majd fordulásból nagy gólt lőtt a jobb felsőbe.

Öt perccel később az egész meccsen hibát hibára halmozó Varane szórt el egy labdát az ellenfél térfelén, a Valencia pedig tanárian vitte végig a kontrát, Orellana volt a befejezőember. A Real a félidő végén faragott a a hátrányából, Marcelo beadását Cristiano Ronaldo gyönyörűen bólintotta be.

A listavezető úgy kezdte a második félidőt, hogy azt hihettük, csak idő kérdése, és jön az egyenlítés, ehhez képest hiába záporoztak a beadások, és hiába érkezett Bale, a Valencia védelme állta a sarat, és a Real még örülhet is, mert megúszott egy egyértelmű tizenegyest, amikor Sergio Ramos rálépett Munir lábfejére a 16-os vonalánál.

Fájdalmas meccs volt Ronaldo és a Real számára

A Real a vereség ellenére egy ponttal így is vezeti a bajnokságot, és még van egy elmaradt meccse a Celta Vigo ellen.

[2300665] 2017-02-22 18:45:00 Valencia - Real Madridx;
211384