Bajnokok Ligája

Hihetetlen meccsek, hihetetlen gólok, őrület a BL-ben - videók

Leverkusenben és Manchesterben összesen 14 gól született, a City a pokolból tért vissza a meccsbe.

Ahogy sejteni lehetett, Godín és Juanfran hiányában Giménez és Savic alkotta a Madrid hátsó védőduóját, míg Griezmann csatártársa Gameiro volt. Érdekesség volt azonban, hogy a Leverkusennél a fiatal tehetség, Havertz kapott helyet Chicharito mellett a kezdőben.

A spanyolok kezdték intenzívebben a találkozót, tíz percet követően előbb Griezmann hibázott ziccerben, majd Wendell szerzett "önkapufát". Az Atlético-rohamoknak végül hamar meg is lett az eredménye, Saúl Niguez egészen szemkápráztató gólt ragasztott Bernd Leno kapujába, amivel a vezetés és az oly' fontos idegenben szerzett gólt is megszerezték a vendégek: 0-1.

A 25. percben aztán úgy tűnt, eldőlt a párharc, Dragovic hatalmas hibáját követően Gameiro hozta ziccerbe Griezmannt, aki ezt a lehetőséget már nem hibázta el: 0-2.

A második félidő elején viszont jött a szépítés, a Bundesliga történetének ötvenezredik gólját jegyző Bellarabi Kampl passzából eredményes: 1-2.

Az 59. percben aztán végleg pont kerül a párharc végére, az amúgy is borzalmasan futballozó Dragovic összehoz egy tizenegyest, amelyet Gameiro értékesít: 1-3.

Természetesen a Leverkusen hazai pályán az utolsó leheletéig küzdött, nem olyan fából faragták Roger Schmidt csapatát, mint amely fel akarná adni az 1-3 ellenére. Ennek végül egy öngól lett az eredménye, a labda Savicról pattant Moya kapujába: 2-3.

Leverkusen-gólra érkezik egy újabb Atlético-találat: Fernando Torres 2-4-re módosítja a mérkőzés állását a 86. percben

Hamar eldőlt, hogy az Atlético Madrid lesz ennek a párharcnak a győztese, csupán az volt a kérdés, mennyire tudnak megnyugtató előnyre szert tenni az odavágón. A kétgólos, gólgazdag mérkőzés végül ténylegesen formalitássá tette a visszavágót.

[2422868] 2017-02-21 20:45:00 Bayer Leverkusen - Atlético Madridx;

Caballeróval a kapuban, Sané-Agüero-Sterling csatárduóval kezdte a mérkőzést a Manchester City, míg a Monacónál Radamel Falcao volt hivatott tönkretenni az Etihad közönségének kedvét.

Igen nagy elánnal kezdődött a mérkőzés Manchesterben is, mindkét fél támadó szellemben lépett pályára. Különösen izgalmas volt látni a vendégek villámgyors kontrajátékát, amellyel igencsak nehéz helyzet elé állították Otamendiéket.

A 26. percen azonban a sokadik City-helyzetből gól lett, Raheem Sterling néhány lépésről passzolt Subasic kapujába: 1-0.

Hat perc elteltével azonban szinte a semmiből jött az egyenlítés. Caballero rossz kirúgását követően Fabinho beadását csukafejessel juttatta a kapuba Falcao: 1-1.

A 35. percben viszont nem Caballero, hanem a játékvezető, Mateu Lahoz hibázott, aki nem adott tizenegyest az Agüeróval szembeni faultért. Ahogyan az lenni szokott, az élet büntetett a bíró hibájáért, egy gyorsan elvégzett szabadrúgást követően Mbappé fejezi be az akciót. 1-2 és ezzel óriási bajba került a Manchester City.

Hiába a kedvezőtlen állás, a City nem rohamozhatott ész nélkül, hiszen a Monacóban ott lapult végig egy kontra, amelyből aztán még mélyebbre lökhették volna az angolokat.

A fordulást követen ismét főszerepbe került a spanyol játékvezető, aki először nem vette észre Otamendi buktatását Falcaóval szemben, majd a fülére kapott információk alapján mégis a tizenegyes pontra mutatott - hozzá kell tenni, ezúttal jogosan. A kolumbiai Tigris ezúttal azonban hibázott, nagyon gyenge gurítását Caballero simán fogta.

A szerencse aztán duplán arcon csókolta a Manchester Cityt, hiszen a 60. percben Sterling indításából Agüero úgy eredményes, hogy a gól igazi "érdeme" Subasic kapusé, aki hatalmasat potyázott. 1-3 helyett tehát 2-2...

Két perc sem telt el, még a sörünkből sem kortyolhattunk újabbat, jött ismét Radamel Falcao, aki kegyetlen bosszút állt Caballerón. A gólnál Stones hibázott igazán hatalmasat, akit simán lerázott magáról a Tigris: 2-3.

Ha Falcao duplázott, akkor dél-amerikai csatártársa sem akar lemaradni, Agüero ezúttal szöglet után talál be: 3-3!

A 78. percig unatkozhattunk csak, ekkor az történt, ami Caballeróval korábban: a bűnbakból lett az egyik hős. Ismét egy szögletet követően Yaya Touré csúsztatott, John Stones pedig közelről bekaparta a játékszert. 4-3-ra vezet a Manchester City!

A fordítás hatására a City hihetetlenül felpörgött és érezni lehetett, hogy mindent megtesznek a magabiztosabb vezetés megszerzéséért. Agüero ezúttal a kiszolgáló szerepben tetszelgett, Saná pedig belőtte csapata ötödik gólját. 5-3.

Nem nagyon vannak szavak arra, mekkora mérkőzést is játszottak a felek. Végig hihetetlenül izgalmas, feszült, látványos futballt láthattunk, amelyből valahogy az angolok jöttek ki jobban. A fordulópont egyértelműen Falcao büntetője és Subasic potyája volt, ha 2-2 helyett ugyanis 1-3 az állás, Guardiola csapata aligha jön vissza a mérkőzésbe. Így azonban 5-3 és a City viszonylag nyugodtan utazhat a hercegségbe.

[2422866] 2017-02-21 20:45:00 Manchester City - Monacox;