Serie A

Történelmi sikerrel debütált, kirúgatta az ellenfél edzőjét

  • ivan

Kirúgták a Genoát irányító Ivan Juricot, miután csapata 5-0-ra kikapott hétvégén a sereghajtó Pescara vendégeként.

Finoman szólva is jól sikerült Zdenek Zeman visszatérése az "éterbe", a Serie A-ban sereghajtó Pescara élére múlt héten kinevezett tréner egy 5-0-s győzelemmel debütált régi-új állomáshelyén. A Pescarának 25 forduló alatt a vasárnapi volt mindössze második győzelme (az első, amelyet a pályán ért el) az olasz bajnokságban, utoljára pedig öt gólt egy mérkőzésen 1993-ban sikerült szereznie a gárdának.

Zeman visszatérése tehát jól sikerült, genovai kollégája azonban negatív értelemben fogja emlegetni ezt a napot, az 5-0-s zakó után ugyanis nyomban menesztették Ivan Juricot. A horvát szakember a nyáron vette át a Genoa irányítását, ám a kezdeti sikerek után decemberre kifulladt a csapat, és immáron 9 forduló óta nyeretlen a bajnokságban. A 16. helyre visszacsúszó genovai alakulat vezetői meg is elégelték a pocsék teljesítményt és vasárnap kirúgták Juricot, helyére pedig Andrea Mandolinit nevezték ki.

Mandorlini lesz a Genoa megmentője?

Az 56 éves tréner játékosként 350 meccsnél is többet húzott le a Serie A-ban, edzőként pedig többek között megfordult az Atalantánál, a Bolognánál és a Sassoulónál is, legutóbbi 2010 és 2015 között a Hellas Veronát irányította.

1x2    
Genoa Döntetlen Bologna
2.05 3.20 3.55

A Pescaránál tehát bejött az edzőváltás, kérdés, Genovában is beválik az új seprű, jól seper effekt. Vasárnap a Genoa a szintén pocsék formában lévő Bolognát fogadja majd, a bukmékereknél pedig több, mint kétszeres szorzón lehet fogadni a hazai sikerre.

[2319822] 2017-02-26 15:00:00 Genoa - Bolognax;
211987