Kosárlabda

Brutális pontrekord született az NBA All-Star-gálán

  • Cesc18

Két rekord is megdőlt a 66. NBA All-Star-gálán, amit sorozatban harmadszor a Nyugat válogatottja nyert meg.

Hagyományosan hatalmas parádét hozott az NBA All-Star-gála, melyen Kelet és Nyugat legjobbjai feszültek egymásnak. Természetesen ez a gála sem a védekezésről szólt, idén azonban már annyira visszafogták magukat a csapatok, hogy összesen - rekordnak számító -  374 (!) pont született. Tény, hogy csak öt ponttal szárnyalták túl a tavalyi teljesítményüket, de már az is elképesztően sok volt.

A bukik az egy évvel ezelőtti pontözön ellenére "csak" 351,5-re lőtték be a line-t, amivel alaposan melléfogtak.

Ebből a 374 pontból 192-t vállalt a nyugati brigád, 182-t pedig a keleti sztárok, így sorozatban harmadszor nyert Nyugat válogatottja.

Az MVP-címet Anthony Davis kaparintotta meg, aki 52 pontot szorgoskodott össze, amivel Wilt Chamberlain 55 éves All-Star rekordját adta át a múltnak. A Pelicans magasembere ráadásul hazai parketten vitte véghez ezt a bravúrt, hiszen New Orleans adott otthont a gálának.

Jó móka volt.

Mondta Davis, aki egyébként Russell Westbrook elől happolta el az elismerést, pedig az Oklahoma City sztárja célul tűzte ki, hogy sorozatban harmadszor is megszerzi az MVP-címet. Mindent meg is tett ennek érdekében, 20 perc alatt 41 pontot rámolt be. 

Westbrookot érdekes volt egy csapatban látni Kevin Duranttel, hiszen amióta utóbbi eligazolt a Thunderből, már nem akkora cimborák, mint amikor még egymásért küzdöttek. Volt is összeszólalkozásuk egy Warriors-Thunder derbin, ezúttal azonban megfértek egymás mellett, sőt, egy parádés játékot is bemutattak. 

Keleten Giannis Antetokounmpo vitte a prímet a maga 30 pontjával. LeBron James 23-ig jutott, ám ez is elegendő volt ahhoz, hogy ő legyen az első, aki az All-Star történetében 300 pont fölé jut. 

Összefoglaló: