Spanyol foci

Az év legfontosabb hete vár a Real Madridra

  • MVB80

Nagyon fontos hét előtt áll a Real Madrid, amely kétszer lép pályára, szerdán a Valencia ellen pótolja az elmaradt mérkőzését, majd vasárnap a Villarrealhoz látogat.

A Valencia elleni bajnoki még a 16. fordulóban lett volna esedékes, de a klubvilágbajnokság miatt elhalasztották, és a sűrű programban most találtak helyet a pótlásra.

A Valencia nagyon messze van korábbi önmagától, már annak is örülnie kell, hogy hét pontra sikerült eltávolodnia a kiesőzónától, de a Real számára intő jel lehet, hogy az utolsó két valenciai látogatás alkalmával egy vereség és egy döntetlen volt a mérleg.

1x2    
Valencia Döntetlen Real Madrid
5.00 4.20 1.55

A tavaly januárban játszott 2-2-es döntetlen volt Rafa Benítez hattyúdala, a helyére kinevezett Zinedine Zidane először látogat csapatával a Mestallába.

Négy nappal később Villarrealban is megejti a debütálást Zidane, és az a meccs sem ígérkezik sétagaloppnak, ha abból indulunk ki, hogy a Villarreal szeptemberben elhozott egy pontot a Bernabéuból.

A Villarreal elleni utolsó idegenbeli meccsét a korábbi Real-játékos, Roberto Soldado gólja miatt bukta el 1-0-ra a fővárosi csapat, amelynek így van miért visszavágnia.

Ráadásul a hétvégi fordulóban a Real két üldözőjére, a Barcelonára és a Sevillára szintén kőkemény rangadó vár, Messiék az Atlético Madridhoz utaznak, a Sevilla pedig a városi rivális Betisszel játszik, ami mindig az év egyik legtüzesebb meccse szokott lenni.

A Barcával szemben egy, a Sevillával szemben három pont a Real előnye, amely ha behúzza a két V betűs elleni meccseket, akkor nagyot léphet a bajnoki cím felé.

Bale visszatérése is sokat lendíthet a Real Madridon

Főleg, hogy ezek után már csak két igazán rázós túra vár a madridiakra, a bilbaói és a vigói, a többi idegenbeli meccs elvileg simának néz ki, a riválisok közül pedig áprilisban az Atléticót és a Barcát is hazai pályán fogadhatják.

Ki nyeri a spanyol bajnokságot?
   
Real Madrid 1.35
Barcelona 3.30
Sevilla 43.00
Atlético Madrid 56.00