Tenisz

Könnyű pénzhez juthatunk Nisikori győzelmével

A japán játékos ellenfele az az Olekszandr Dolgopolov lesz a Buenos Aires-i tenisztorna döntőjében, akitől még sohasem kapott ki. Nem csoda, hogy Kei Nisikori a vasárnapi finálé toronymagas favoritja.

Az argentin torna története során kevés olyan kiírás volt, amikor nem a salakspecialisták domináltak, most viszont ez a helyzet, ugyanis Kei Nisikori és Olekszandr Dolgopolov jutott be a fináléba. Na jó, előbbit azért a jó salakos játékosok közé sorolhatjuk, de a nagyobb sikereit egyelőre nem ezen a borításon könyvelhette el. Az ukránnak meg aztán pláne nem a salak a legerősebb borítása, bár ettől függetlenül neki sem ez lesz az első fináléja, amit szemcsés felületen vív meg. 

Ha rápillantuk az oddsokra, akkor egy elég egyoldalú meccs képét kapjuk, ami nem véletlen. Kevés dolgot lehet ugyanis felhozni Dolgopolov mellett. Ritka kellemetlen stílusú teniszező, rengeteg nyeséssel operál, ám egy olyan technikás játékosnak, mint Nisikori, ezek kezelése általában nem okoz problémát, amire bizonyíték az egymás elleni mérlegük is:

öt alkalommal mérték össze eddig a tudásukat és mindegyiket a japán nyerte, ráadásul az összeset szettveszteség nélkül.

Ez elég demoralizáló lehet az ukránnak. Kérdés, hogy képes-e valami újat kitalálni? Véleményünk szerint nagy változás nem lesz a korábbi mérkőzéseikhez képest, egyébként is az ázsiai számít jobb játékosnak, és hiába csak egy 250-es besorolású torna, elég elszántnak tűnik.

Az sem jellemző Nisikorira, hogy betlizne, sorozatban 38 (!) megnyert mérkőzésnél tart, ha a bukmékerek 1.20 vagy annál kisebb szorzót kínáltak a győzelmére. Nem éri meg tehát ellene fogadni, és ha valóban hasonló lefolyású lesz ez az összecsapásuk is, mint a korábbiak, akkor a japán 2-0-s sikerére érdemes tenni.

hatharom.com
Nisikori 2-0-ra nyer
@ 1.55