Darts

Atyaég, Wright elképesztő játékkal nullázta le Van Gerwent

A skót játékos minden idők második legmagasabb körátlagával sokkolta a holland világelsőt egy bemutató tornán.

Pénteken rendezték a Spectre Cheltenham Darts Masterst a cheltenhami lóverseny központban, ami egy bemutató torna volt. A sűrű versenynaptár ellenére a szervezőknek igen patinás mezőnyt sikerült összehoznia, hiszen részt vett ezen a versenyen Phil Taylor, Michael van Gerwen és Peter Wright is, illetve az a Bobby George, aki még 1980-ban és 1994-ben játszott világbajnoki döntőt. 

A torna fináléjába Van Gerwen és Wright jutott be, akik minden idők egyik legbrutálisabb meccsét produkálva szórakoztatták a nagyérdeműt. A skót klasszis 133.60 (!) pontos körátlaggal 4-0 arányban győzte le a holland riválisát. Ez minden idők második legmagasabb körátlaga, a rekordot Kyle Anderson tartja, aki 2015-ben 134.84-gyel 6-1-re verte Terry Jenkinst egy Players Championship állomáson. 

A beszámolók alapján Wrightnak csupán 45 nyílra volt szüksége, hogy megnyerje a meccset, egy 12, egy 11, egy 10 és befejezésül ismét egy 12 nyilas leget produkált. A négy felvonás alatt összesen öt 180-at dobott és három 100 feletti kiszállója volt, köztük egy 140-es. Van Gerwennek ugyan leget nem sikerült nyernie, de tömegben ő is odatette magát, hiszen 120.86-os körátlaggal kapott ki. 

"Azt hiszem, talán minden idők legnagyszerűbb darts meccsét láttam" - írta Twitter-oldalán Huw Ware, a PDC egyik játékvezetője.

Nem ez volt egyébként az első alakalom, amikor ilyen verésbe nézett bele Van Gerwen, anno még egy fiataloknak kiírt versenyen Michael Smith 132.50-es körátlaggal nullázta le. Igaz, a holland ezért elég komoly revánsot vett, emlékezhetünk, hogy a tavalyi Premier League-ben MvG éppen Smith ellen dobta a televíziós meccsen rekordnak számító 123.40-es körátlagát. 

Wrightot és Van Gerwent legközelebb jövő csütörtökön a Premier League negyedik fordulójában láthatjuk, előbbi Raymond van Barnevelddel, utóbbi pedig Adrian Lewisszal csap majd össze.

Premier League   
  1 x 2
Michael van Gerwen-Adrian Lewis 1.22 6.25 6.75
Raymond van Barneveld-Peter Wright 2.70 4.10 1.95

Kattints a képre a játékért!