FA Kupa

Könnyedén juthat a következő körbe a Chelsea

A Manchester City és a Leicester City ugyanakkor megszenvedhet alacsonyabb osztályú riválisa ellen. FA Kupa előzetes.

Hazardék a Wolverhamptonhoz utaznak a hétvégén.

Szenvedős meccs vár a Manchester City együttesére, amely a Huddersfield gárdájához utazik szombaton az FA Kupa ötödik fordulójában. A hazaiak ugyanis bombaformában vannak, zsinórban hat megnyert mérkőzésnél járnak, s a Championshipben feljöttek a harmadik helyre. A csapatnál ráadásul majdnem mindenki egészséges, vagyis pazar előjelekkel várják az Égszínkékeket. Azt az alakulatot, amely ugyan összekapta magát mostanság, ám húzóemberét, Gabriel Jesust elveszítette hosszú időre. Ráadásul a vendégek kedden a Bajnokok Ligájában a Monacót fogadják, így pedig, illetve az előző körök tanulsága alapján, biztos, hogy Pep Guardiola felforgatja csapatát. Ez pedig egyértelműen a hazaiaknak kedvez, vagyis benne van a pakliban, hogy a Huddersfield meglepi, de legalább is megnehezíti a City dolgát. Így nem lenne meglepő, ha mind a két csapat szerezne gólt - 1.70 @ TippmixPro -.

A Chelsea a Wolverhampton gárdájához utazik, ahhoz a csapathoz, amely az előző körben a Liverpool együttesét ejtette ki, méghozzá az Anfield Roadon. Ez alapján a felek hétvégi meccsében is benne van a meglepetés, azonban a Chelsea kimagaslik idén Angliában. A Kékeknél egyébként is minden klappol, mindössze David Luiz sérült, s a gárdának roppant jól megy a Wolves ellen, legutóbb 6-0-ra győzte le. A hazaiaknál ráadásul sokan maródiak, s a csapat formája is aggasztó, hiszen a narancsmezesek az utolsó három bajnokijukat - abból kettőt hazai pályán - simán elbukták a Championshipben. Mindezek után gyakorlatilag csak és kizárólag a különbség lehet a kérdés a felek szombat kora esti randevúján. A legalább kétgólos Chelsea sikerre a     1.95-szörös pénzt kínál.

Noha a Leicester is harmadosztályú együtteshez, nevezetesen a Millwallhoz látogat, vélhetően a Rókák alaposan megszenvednek majd a londoni alakulattal. A City ugyanis pocsék formában van, ráadásul jövő héten jelenése van a Bajnokok Ligájában, vagyis vélhetően Claudio Ranieri tartalékos csapatot küld pályára szombaton. Így pedig könnyen lehet, hogy a Millwall megálljt parancsol az angol élvonal címvédőjének.

A Premier League-ben hazai pályán parádézó Burnleynek nem okozhat gondot otthoni környezetében az ötödosztályú Lincoln legyőzése, de vélhetően a Middlesbrough sem izzad majd meg a Riverside Stadionban a League One-ban vitézkedő Oxford gárdája ellen.

Az FA Kupa szombati mérkőzéseinek szorzói -    
  1 X 2
Burnley-Lincoln 1.25 4.85 8.75
Huddersfield-Manchester City 6.25 4.30 1.40
Middlesbrough-Oxford 1.45 3.90 5.75
Millwall-Leicester 2.70 3.05 2.45
Wolverhampton-Chelsea 6.75 4.40 1.35

 

 

 

 

 

 

 

2017-02-18;132