E-sport

NA LCS 5. Hét - LoL El Clásico, parázs küzdelmekkel fűszerezve

  • Thanatos

A TSM két óriási rangadót is játszik a hétvégén, így most különösen érdemes odafigyelni Thanatos szavaira.

Thanatos a saját Facebook-oldalán is napról napra osztja meg a legérdekesebb híreket és gondolatait. Ha szereted a League of Legends játékot, mindenképpen kövesd szakértőnket!

A League of Legends versenynaptára tavasszal is rengeteg érdekességet tartogat számunkra, például az európai és észak-amerikai bajnokságokat. Hétről hétre próbálunk majd fogadási tippekkel szolgálni, kiemelvén 2-2 mérkőzést, amely külön figyelmet érdemel. Továbbá az összes ütközet végeredményét megpróbáljuk bejósolni a papírformára és a szakértői véleményre alapozva. Lássunk is hozzá!

NA LCS 5. Hét

Alap információk 10 csapat küzd egymással Bo3 szériákban, tehát minden ütközet 2 győzelemig tart. Az alapszakasz 9 hétig tart, amelyet követ a rájátszás, ahova az első 6 helyezett jut be. A meccsnapok és a kezdés: Péntek 24:00, Szombat 21:00, Vasárnap 21:00.

Kiemelt mérkőzések:

Azok, akik a múlt heti tippeket is olvasták, a saját bőrükön tapasztalhatták meg az NA LCS-re jellemző diverzitást. Általánosságban nem sikerül a játék korai szakaszában akkora előnyre szert tenni, amely a korai győzelmet biztosítja, így elhúzódnak a mérkőzések. Illetve erre a régióra kifejezetten jellemző, hogy felépítik az előnyt, tehát szépen, fokozatosan szerzik meg a kulcsfontosságú célpontokat, hogy egy elhibázott küzdelem ne jelentse a vereséget is egyben. Külön pikantéria, hogy a csapatok teljesítménye is hullámzik hétről-hétre, így a meglepetésekre mindig van esély. Hosszú, nehezen kiszámítható ütközetek vannak a legtöbb esetben. Ezt azért érdemes észben tartani minden esetben! Többszörösen igaz ez amúgy az 5. hétre, különösképp a mostani kiemelt mérkőzésekre, amik a következők:

C9 vs. TSM [Szombat ~24:00]

Két hatalmas rivális találkozása, az NA LCS „El Clásico”-ja. Egyértelműen a C9 az esélyesebb, ráadásul 4 héttel ezelőtt találkoztak már idén, amikor is 2 – 0-ra könnyedén elkalapálták a TSM társaságát. Ám rengeteget fejlődött az utóbbi csapat, ezt pedig nem szabad figyelmen kívül hagyni. Egyikük sem erős a játék korai szakaszában, amely hosszú 3 mérkőzést jelenthet a számunkra. Első célpontok esetében tornyoknál a TSM dominál, míg a C9 a sárkányok és gyilkosságok terén rendelkezik jobb mutatókkal. A kiélezett ütközet miatt érdemes lehet megkockáztatni a TSM győzelmét általánosságban is, de a három mérkőzés lehetőségének kihasználásán kívül semmi nem tűnik biztosnak.

Thanatos-tipp:  C9 2 – 1 TSM

FLY vs. TSM [Vasárnap 21:00]

Ismételten egy TSM mérkőzés, de hát mit csináljunk, ha a 3 legerősebb észak-amerikai csapat kétszer is összecsap a héten? Egyértelműen ez is a kötelezően megtekintendő kategóriába kerül. A FLY egy meglepetés társaság, minden előzetes elvárást felülmúltak, hihetetlen erőt, változatosságot és stabilitást képviselnek. A TSM viszont folyamatosan erősebbnek és erősebbnek mutatja magát, amely tényleg kétesélyessé teszi ezt az ütközetet. Jelen esetben még a 3 mérkőzés kihasználását sem látom biztosnak, hiszen könnyedén megszerezheti valaki az előnyt, ráadásul a TSM nem egyszer esett már nekifutásból az orcájára. Az biztos, hogy a FLY minden első célpontban jobban teljesít, így játék korai szakaszában is (ami pedig a TSM gyengesége), ráadásul a Baron Nashor kezelésük is fergeteges. A szakértői jóslás NAGYON bátor, ám a fogadások szerelmesei ezen a mérkőzésen amúgy is bőven le fogják rágni a körmüket. Teljesen kiszámíthatatlan ütközet, amely ettől még zseniálisnak ígérkezik, ami pedig sokszor fontosabb.

Thanatos-tipp: FLY 2 – 0 TSM

Oddsok a mérkőzésekre
Team Dignitas: 4.50 FlyQuest: 1.16
EnVyUs: 4.33 Phoenix1: 1.20
CLG: 1.83 Immortals: 1.83
Team Liquid: 1.66 Team Dignitas: 2.10
Cloud9: 1.57 Team SoloMid: 2.25
EnVyUs: 3.40 Echo Fox: 1.30
FlyQuest: 1.72 Team SoloMid: 2.00
Immortals: 2.10 EchoFox: 1.66
Phoenix1: 3.00 Cloud9: 1.36
Team Liquid: 2.00 CLG: 1.72

Többi mérkőzésre tippek:

DIG vs. FLY [Péntek 24:00] 0 - 2

NV vs. P1 [Péntek ~03:00] 0 - 2

CLG vs. IMT [Szombat 21:00] 1 - 2

TL vs. DIG [Szombat 21:00] 2 – 0

NV vs. FOX [Szombat ~24:00] 0 - 2

IMT vs. FOX [Vasárnap 21:00] 2 - 1

P1 vs. C9 [Vasárnap ~24:00] 2 - 1

TL vs. CLG [Vasárnap ~24:00] 0 - 2

Közvetítések elérhetőek:

Magyar nyelven: http://twitch.tv/magyarloltv

Angol nyelven: http://www.lolesports.com/en_US/


A megosztásokat köszönjük szépen a League of Legends Hungary, a League of Legends Fungary és a Magyar League of Legends közösségnek.