Olasz foci

Ideális ellenféllel hangolhat a BL-re a Juventus

  • MVB80

Elvileg országos egyes a Juventus és a Palermo mérkőzése, de a vendégek az életükért harcolnak, és ősszel is nehezen adták meg magukat.

Mi lehet jobb program péntek estére, mint munka után kimenni a Juventus Stadionba, és megnézni a címvédő meccsét? Ezzel a kérdéssel vezeti fel a Serie A 25. fordulójának nyitómeccsét a torinói csapat honlapja.

Tény, a hazaiak szempontjából a mostani találkozó ideális felvezetésnek tűnik a jövő heti nagy feladat, a Porto elleni BL-nyolcaddöntő előtt, bár az is igaz, hogy a Palermo az életéért küzd, és már ősszel is nagyon megszenvedett ellene a Juve.

1x2    
Juventus Döntetlen Palermo
1.15 7.00 15.00

Akkor csak egy öngóllal tudott nyerni a szicíliaiak otthonában a címvédő, Dani Alves beadásszerű lövésébe Goldaniga egy fura mozdulattal belekapált, és ez az egy szerencsés jelenet elég is volt a győzelemhez.

Ha a két csapat között a tabellán tükröződő különbség önmagában még nem lenne elég, akkor eláruljuk, hogy a Juventus zsinórban 28 bajnokit nyert meg a saját pályáján, úgyhogy a Palermótól még egy pontszerzés is óriási csoda lenne.

A rózsaszín-feketék ellen a Juve 27 meccset játszott otthon, ezek közül húszat megnyert, és csak négyszer maradt hoppon, legutóbb 2010 szeptemberében, amikor Javier Pastore (jelenleg PSG), Josip Ilicic (Fiorentina) és Cesare Bovo (Pescara) szállította a vendégek három gólját.

Azóta a Juventus még gólt sem kapott, 10-0-s gólkülönbséggel abszolválta a legutolsó négy Palermo elleni hazait.

A mostani bajnokságban a Palermo 24 találkozón mindössze 20 alkalommal volt eredményes, ez csak kettővel több annál, mint amit a túloldalon Gonzalo Higuaín egyedül összehozott.

Higuaín a Juve utolsó hat bajnokijából ötön betalált

Idegenben egyébként jobban megy a kiesőjelöltnek, mint otthon, pontból hattal, gólból néggyel szerzett többet, mint az ismerős környezetben.

Akármilyen vérszegény is a Palermo a tabella alapján, az azért beszédes statisztika, hogy csak Empoliban nem tudott gólt szerezni, minden más ellenfélnek betalált vendégként.

A Juventus viszont a Fiorentina elleni, január közepén elszenvedett 2-1-es zakó óta nemhogy mind az öt meccsét megnyerte, de egyiken sem kapott gólt. A Zebráktól Mario Mandzukic eltiltás miatt maradt ki a keretből, a két rutinos hátvéd, Giorgio Chiellini és Andrea Barzagli pedig nincs megfelelő állapotban még sérülése után.

A Palermo a legjobb kezdőjével állhat fel, meglátjuk, ez elég lesz-e ismét egy szoros meccshez. A Juve legutóbb tavaly márciusban játszott pénteken bajnokit, akkor Paulo Dybala gyönyörű csavarásával gyűrte le 1-0-ra a Sassuolót, azt megelőzően pedig 2015 februárjában, amikor Andrea Pirlo zsenialitása döntött az Atalanta ellen.

Mindkettő szoros meccs volt, és nem kizárt, hogy a Palermo ellen sem várhatunk Juve-gálát, főleg, ha a fejekben már ott pörögnek majd a Porto elleni feladatok.

[2319807] 2017-02-17 20:45:00 Juventus - Palermox;
now;55
2017-02-18;55
2017-02-19;55
211987