Tenisz

Amerikáig utazunk egy kis profitért

  • Cesc18

Remek szorzón fogadhatunk John Isner nehézkes továbbjutására honfitársa, Donald Young ellen.

Az egykoron ATP 500-as besorolású memphisi tenisztorna színvonala sokat esett az elmúlt években és talán most érte el a mélypontját ez a nagy múltú, egészen 1975-ig visszanyúló viadal. Anno olyan legendák diadalmaskodtak itt, mint Björn Borg, Jimmy Connors, Stefan Edberg, Ivan Lendl vagy éppen Pete Sampras. Ők mind voltak világelsők, ezzel szemben az idei kiírásban a 37 éves Ivo Karlovic a legmagasabban jegyzett játékos a maga világranglista 20. helyével... Pontosabban volt, ugyanis már nincs versenyben, mint ahogyan öt másik kiemelt teniszező sem. A legjobb nyolc között csupán két top 50-es teniszezőt találunk.

Papíron ez innentől nagyon a második kiemelt John Isnernek áll, aki a versenyben maradt játékosok közül messze a legnagyobb név és a legsikeresebb teniszező. Saját közönsége előtt mindig extra motiváltan játszik és általában jól kezeli a hazai pálya általi nyomást, nem véletlen, hogy a pályafutása alatt megszerzett 10 ATP-tornagyőzelméből nyolcat amerikai földön nyert, illetve további 10 finálét bukott el az USA-ban, egyet éppen Memphisben még 2010-ben.

Ami Isner ellen szól, hogy az idei formája hagyni némi kívánnivalót maga után, ugyanakkor ő képes egyik pillanatról a másikra megtáltosodni, ha a tengerentúlon lép pályára. 

Az amerikaiak egyébként aligha bánják, hogy kicsit felhígult a mezőny, hiszen a negyeddöntős mezőny felét hazai játékosok alkotják, versenyben van még Steve Johnson, Ryan Harrison és Donald Young is. Elég kellemetlen lenne, ha nem közülük - ideszámolva természetesen Isnert is - kerülne ki a győztes, hiszen a legmagasabban jegyzett nem amerikai játékos a grúz Nikolos Basilashvili, aki nem rendelkezik még ATP-tornagyőzelemmel. 

Isner ellenfele Young lesz a legjobb nyolc között, akit négyből négyszer győzött le, ám rendre szoros szetteket vívtak. Valami hasonlóra lehet most is számítani, a pálya gyors, ők pedig nem arról híresek, hogy túlságosan jól fogadnának. Illetve meglehetősen hullámzóan is játszanak, így igazából minden adott, hogy overes meccset lássunk. Ezzel kalkulálnak a bukik is, hiszen 24.5-nél húzták meg a határt, ami a játékok számát illeti. Úgy véljük ezt is túlszárnyalják, de még jobb tippnek érezzük, hogy Isner 2-1-re nyer, ahogyan tette azt az első körben Yoshihito Nishioka ellen is.

hatharom.com
Isner 2-1-re nyer
@ 3.20