Bajnokok Ligája

Rommá verték a Barcelonát Párizsban, csoda kéne a továbbjutáshoz

A párizsiak nem csak gólokat szereztek, de leiskolázták a teljesen hitehagyott, indiszponált Barcelonát. A keddi másik nyolcaddöntőn a Dortmund mindent kihagyott, a Benfica viszont büntetni tudta Aubameyangék bénázását.

Kisebb meglepetéssel a kezdőben futott ki a Barcelona a párizsi gyepre, hiszen Busquets és Iniesta kettősét André Gomes egészítette ki trióvá, míg elől természetesen az MSN-trió kezdett. Ahogy a kezdőcsapatba került a PSG-ben a télen szerződtetett Draxler, így az egyetlen ék, Cavani mögött brutális ötös, Rabio-Verratti-Di Maria, Matuidi és Draxler segítette a Matadort.

Az első ziccert ki más, mint Cavani hagyta ki, aki öt méterről lőtte a blokkba a hatalmas helyzetét, ám nem gondoltuk volna, hogy az első 70 perc végig a hazaiak helyzeteiről és góljairól szól majd. A PSG ez első húsz percben minden kétséget kizáróan fölényben futballozott és Di María szabadrúgásból szerzett góljával meg is szerezték a vezetést.

A 28. percben jöhetett volna az egyenlítés, Neymar parádés labdát adott André Gomesnek, ám a portugál hibázott. Nem hibázott viszont az új igazolás, Draxler, aki a félidő végén megduplázta a párizsi csapat előnyét és bizony továbbra is csak azt lehetett mondani, hogy a párizsiak sokkal jobban játszanak, ők alakították ki a több helyzetet és megérdemelten szerezték meg az újabb gólt.

A félidőhöz érve tehát elkezdhették kongatni a vészharangot Katalóniában, a Barca ugyanis nem csak kétgólos hátrányban volt, de kategóriákkal gyengébben játszott, mint ellenfele.

A második játékrészben sem csökkent a nyomás a Barca kapuján, Cavaniék mentek és mentek előre, abban bízva, hogy újabb góllal tudják sokkolni az indiszponált Barcelonát. És így is tettek! Ángel di María kissé szerencsés szólója után parádés gólt csavart Ter Stegen kapujába és a 3-0-val már nem bizakodhatott sok jóban Luis Enrique csapata.

Hihettük volna, hogy a 3-0 elegendő lesz Unai Emery csapatának, de nem. Volt ugyanis valaki a pályán, akinek még nem volt gólja, márpedig Edinson Cavani nem az a srác, aki boldogan konstatálja, ha nem talál be. Így nem volt mit tennie a Matadornak, Munier remek labdája után gyönyörű gólt szerzett. 4-0!

Az utolsó percekben már nagyon bölcsen visszaállt a PSG, ám a szórványos Barca-támadások alig-alig rejtettek magukban veszélyt, egyedül Umtiti kapufájánál izgulhattak a párizsi hívek.

Fotó: uefa.com

A PSG tehát négygólos előnyre tett szert, amely szinte biztos, hogy elegendő lesz a Camp Noúban. Kérdés, hogy akkor is Luis Enrique irányítja-e még a Barcelonát…

[2422864] 2017-02-14 20:45:00 Paris Saint Germain - Barcelonax;

Portugáliában az Estadio da Luzban az volt a tét, hogy vajon előnyt tud-e szerezni az utóbbi hetekben idegenben nagyon gyenge Dortmund a Benfica ellen vagy a portugálok utazhatnak optimistábban a Signal Iduna Parkba.

Az első félidőben - habár a Benfica kezdte nagyobb intenzitással a mérkőzést - Reusék gyorsan visszavették az irányítást és mind a labdát többet birtokolták, mind pedig több helyzetük is volt, mint az ellenfélnek.

A hazai pálya sokat számított - Fotó: Twitter

A második játékrészben azonban a Benfica parádésan kezdett és nem csak azért, mert Mitroglu három perc elteltével vezetést szerzett, de játékban is nagyon lendületesek voltak a hazaiak. A görög támadó egyébként egy szöglet után szerzett gólt egy lépésről.

Az egyenlítés nagyon hamar jöhetett volna, Bartra beadásába ugyanis Fejsza kézzel ért bele, ám Ederson kapus számított rá, hogy Aubameyang középre lövi a büntetőt, így elpuskázta legnagyobb lehetőségét Tuchel gárdája.

A folytatásban sem jött össze semmi a Dortmundnak, igaz, túl sok helyzetük nem is adódott a stabilan védekező portugálok ellen. A visszavágót tehát a Benfica várhatja kedvezőbb pozícióból, ráadásul Mitrogluék gólt sem kaptak, ami nagyon sokat érhet még a németországi mérkőzésen.

[2422865] 2017-02-14 20:45:00 Benfica - Borussia Dortmundx;