Bajnokok Ligája

Nem a Dortmund a mérkőzés esélyese!

A Borussia igencsak megszenvedhet a hazai pályán szenzációsan szereplő Benfica ellen.

Két rendkívül érdekesnek tűnő mérkőzéssel kezdődik meg a BL-esztendő, a Barcelona Párizsba, a Dortmund pedig a Benficához látogat a nyolcaddöntők első felvonásán. Mi most utóbbi párharcot vesézzük ki, ahol meglepő módon legalább annyira nehéz megjósolni a győztest, mint Messiéknél.

   
  1 x 2
Benfica-Dortmund 2.95 3.15 2.35

A szériák ugyanis teljesen ellentétesek, amíg a Benfica vezeti a bajnokságot, addig a Dortmundnak a jövő évi BL-indulás is óriási problémákba ütközhet. Szintén fontos statisztika lehet, hogy

a Dortmund az utolsó 12 idegenbeli meccséből csak négyet nyert meg, míg a Benfica az utolsó 16 hazai összecsapásából csak kétszer nem tudott győzni.

Ezzel együtt persze felelőtlenség lenne azt állítani, hogy a Benfica a párharc esélyese, hiszen a németek a csoportmérkőzés során remek teljesítményt nyújtottak és úgy nyerték meg csoportjukat a Real Madrid előtt, hogy 21 gólt is lőttek a hat mérkőzésen.

[2422865] 2017-02-14 20:45:00 Benfica - Borussia Dortmundx

"Nagyon nehéz feladat vár ránk egy nagy múltú csapat ellen, egy olyan közönség előtt, amely hatalmas erőt ad majd az ellenfélnek. Gyors és pontos passzokkal akarunk játszani úgy, hogy nem hagyunk területet az ellenfélnek - így érhetjük el a céljainkat.

Sajnos a hétvégi bajnoki nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, a Darmstadt elleni vereséget követően igyekeztünk lelket önteni a játékosokba.

Kedden este jó mérkőzést várok, sok góllal, mert mi szeretnénk annyiszor betalálni, ahányszor csak lehetséges" - nyilatkozta Thomas Tuchel.

Mindkét oldalon akadnak sérültek és eltiltottak is, ám a Dortmundnál így is nagyon erős kezdőcsapat várható, hiszen Dembélé, Reus és Aubameyang is ott lesz a vendégeknél.

A Dortmund jobb csapat és ez valószínűleg a 180 perc alatt ki is derül majd, azonban a Benficát az Estadio da Luzban hatalmas hiba lenne leírni. Minden bizonnyal a vendégek aláírnák az 1-1-et vagy a 2-2-t is, de közel sem vagyunk benne biztos, hogy végül nem a portugálok felé billen a mérkőzés. Nehezen tippelhető derbi, talán arra lehet érdemes fogadni, hogy mindkét csapat szerez gólt, 1.80-ért.

[2422865] 2017-02-14 20:45:00 Benfica - Borussia Dortmundx;
2017-02-14;42