Német foci

Közeledik a Bayern-éra vége?

Dietmar Hamann úgy véli, Philipp Lahm visszavonulása már a "vég kezdete".

   
  1 x 2
Bayern München-Arsenal 1.50 4.00 6.00

Úgy tűnik, a Bayern München idén is izgalommentesen nyeri a Bundesligát, a Lipcse ugyanis kidurranni látszik, így 20 fordulót követően hét ponttal vezetik a bajnokságot. A bajor gárda hegemóniája tehát aligha idén kerül megszakításra, ám a korábbi játékos, Dietmar Hamann szerint a csapat sikerkorszaka a végéhez közeledik.

"Egyre idősebb lesz a keret és nem felejthetjük el, hogy ezek a játékosok már egy évtizede a legmagasabb szinten futballoznak. Teljesen természetes, hogy ezt nem lehet így a végtelenségig csinálni, a játékosok előbb-utóbb kiöregednek. Legnagyobb probléma persze az, hogy a fiatal tehetségek, mint Renato Sanches vagy Kinglsey Coman, nem tudtak megragadni a csapatban.

Renato Sanches egyelőre csalódást okoz

Lehet, hogy a Bundesligában még van néhány jó szezonjuk, de Európában egyre nehezebb lesz bizonyítaniuk. Úgy vélem, Philipp Lahm szezon végi visszavonulása már az éra végének kezdete. Nem lepne meg, ha Ribéry és Robben is hamarosan szögre akasztaná a cipőjét. De az érdemeiket sem szabad elvitatni, óriási generáció ez és nagyon sokat tettek le az asztalra."

Hamman szavai egyáltalán nem alaptalanok, hiszen az alapemberek közül Hummels 28, Lahm 33, Rafinha 31, Vidal 29, Ribéry 33, Xabi Alonso 35, Lewandowski 28, Müller 27, Roben pedig 33 éves, a tehetséges fiatalok közül pedig Comannak 451, Greennek 113, Sanchesnek pedig csak 641 perc jutott idén.

A bajor csapat szerdán az Arsenal ellen kezdi meg az idei BL-szezont, míg hétvégén Ancelotti csapata Dárdai Pál tanítványaival csap össze Berlinben.

[2422867] 2017-02-15 20:45:00 Bayern München - Arsenalx;