Bajnokok Ligája

Kihagyja-e Wenger Özilt az idény legfontosabb meccsén?

Mesut Özil kifogyott a gólokból és a gólpasszokból, és mintha az önbizalma is megcsappant volna, ami nem túl jó jel a Bayern elleni BL-nyolcaddöntő előtt.,

Ha a PSG esetében azt írtuk, hogy a szurkolói nagyon unhatják már a Barcelonát, akkor ugyanez igaz az Arsenal híveire is, akiknek már herótjuk lehet attól, hogy az utóbbi időben mindig a rövidebbet húzzák a Bayern München elleni párharcban.

A bajorok 2013 és 2014 tavaszán is a nyolcaddöntőben ejtették ki az Arsenalt, amely hét éve nem tudott bejutni a legjobb nyolc közé a BL-ben.

Most itt az újabb lehetőség, de a múlt alapján a Bayern várhatja magabiztosan a szerdai első felvonást. A két csapat 2015 őszén is találkozott egymással, akkor egy csoportban voltak, és a Bayern 5-1-re kitömte Arsene Wenger csapatát, amely egy 2-0-val vágott vissza. A Bayern november 23-a óta veretlen, 11 tétmeccset hozott le vereség nélkül, és hét ponttal vezeti a Bundesligát a kissé kifulladó Lipcse előtt.

Nézd csak, Mesut, arra van a Bayern kapuja!

Az Arsenal nem ilyen stabil, legutolsó három meccséből kétszer is zakózott, a maga módján a Chelsea elleni 1-3 ugyanolyan kellemetlen volt, mint a Watford elleni, hazai pályán összehozott 1-2. A szerdai nagy meccs előtt a Telegraph cikkében azt fejtegette, vajon Wenger kihagyja-e a müncheni meccsen a kezdőből Mesut Özilt, aki nyolc meccs óta nem szerzett gólt, és az utolsó öt találkozóján csak egy gólpasszt pakolt a közösbe.

Ha megnézzük, hogy augusztus és december között a német középpályás kilenc gólt és hat gólpasszt jegyzett, akkor bizony jelentős visszaesést tapasztalunk: korábban meccsenként 0,69 gólban vállalt szerepet, idén viszont csak 0,21-gyel áll.

Ugyanakkor érdekes adat, hogy a 2017-es mérkőzéseken Özil többször hozta helyzetbe a társait, mint korábban, vagyis az sem kizárt, hogy a mutatói azért romlottak le, mert a többiek hatékonysága nem hasonlítható az őszi állapothoz.

A Hull elleni bajnoki után Wenger azt mondta, azt érezte játékosán, hogy technikailag nem volt olyan magabiztos, mint máskor, és ezt arra vezette vissza, hogy Özil régóta nem szerzett gólt, ami nyomást helyezett rá. Kérdés, az edző milyen taktikát választ a Bayern elleni meccsre, bár az Arsenalt nem olyan csapatnak ismertük meg, amely képes lenne folyamatosan bekkelni.

1x2    
Bayern München Döntetlen Arsenal
1.50 4.00 6.00

Vannak, akik azt mondják, hogy Özil nem teljesít jól a nagy meccseken, de akik az ő pártját fogják, azok meg azzal érvelnek, hogy betalált a Chelsea elleni rangadón, és az előző idényben a Bayern ellen is gólt szerzett a 2-0-s győzelem alkalmával.

Az több mint valószínű, hogy Wenger Alexis Sánchezt kezdetni fogja, a kérdés inkább az, hogy a két másik helyre kit rak majd a hat delikvens, Özil, Alex Oxlade-Chamberlain, Alex Iwobi, Theo Walcott, Lucas Pérez, Danny Welbeck és Olivier Giroud közül.

A számok alapján a többiek sem nyújtanak kiegyensúlyozott teljesítményt, és ha Özil nincs is élete formájában, az ő kreativitása így is sokat érhet. Szerda este megtudjuk, hogy okoskodott Wenger. Akit érdekel, milyen kombit ajánlunk a keddi és szerdai BL-meccsekre, az ide kattintson!

[2422867] 2017-02-15 20:45:00 Bayern München - Arsenalx;
now;42
2017-02-15;42
2017-02-21;42
2017-02-22;42