Női kézi BL

Lesokkolta Európát a Fradi

megosztom

A Ferencváros végig vezetve 33-25-re győzött a montenegrói Buducnost Podgorica otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája második csoportkörének harmadik fordulójában, vasárnap.

Három kiváló játékos, Milena Raicevic, Suzana Lazovic és Djurdjina Malovic is hiányzott a hazaiaktól, ráadásul nem volt telt ház, és szinte kizárólag a Ferencváros szurkolóinak hangját lehetett hallani a lelátóról. Az első percben két gólt szerzett az FTC, majd a montenegróiak szépítése után tovább növelte előnyét, tíz percet követően már 7-3-ra vezetett.

Szucsánszki Zita 7 gólig jutott Podgoricában
Bíró Blanka kiválóan védett, csapattársai pedig hatvan százalékos hatékonysággal lőttek az első negyedórában (5-11), és a játék képe a folytatásban sem változott. Szucsánszki Zita vezérletével továbbra is rendkívül eredményesek voltak a vendégek, Bíró a lövések több mint felét hárította, a Buducnost pedig kimondottan szétesően, pontatlanul, motiválatlanul kézilabdázott, így az FTC előnye a szünetben már tíz gól volt (9-19).

A mérkőzés előtt a bukmékerek egyértelműen a hazai csapat sikerét várták, hiszen 1.20-as szorzót kínált a Buducsnoszt, és 6.25-ös oddsot kínáltak a Fradira.

Nem volt átütőerő a hazaiak támadásaiban, a második felvonásban némileg mégis hatékonyabbnak bizonyultak, mert a Ferencváros védekezése a jelentős előny birtokában már nem volt olyan kemény, mint addig (14-25). A hajrá nem hozott izgalmakat, a korábbi 12 gólos különbség nyolcra csökkent, az FTC ennek ellenére magabiztosan győzött. A Buducnost legeredményesebb játékosa Katarina Bulatovic volt hét találattal.

A női BL-ben a jövő hétvégén nem rendeznek fordulót, a Ferencváros legközelebb február 25-én lép pályára a középdöntőben, amikor a francia Metz csapatát fogadja.Az FTC továbbra is veretlen a BL-ben, egy döntetlen mellett ez már a negyedik sikere volt.

Buducnost Podgorica (montenegrói) - FTC-Rail Cargo Hungaria 25-33 (9-19)
női BL, 2. csoportkör, 3. forduló, 1. csoport
a Ferencváros gólszerzői: Szucsánszki 7, Pena, Jovanovic 4-4, Mészáros, Kovacsics, Snelde, Lukács 3-3, Schatzl, Hornyák 2-2, Zácsik, Monori 1-1
megosztom