Angol foci

A rangadókon eddig jól ment a Liverpoolnak

  • MVB80

Liverpoolban játsszák a Premier League 25. fordulójának rangadóját, a második helyezett Tottenham látogat az Anfieldre.

A 2017-es év eddig katasztrofális a Liverpool szempontjából, a csapat tíz meccset játszott idén, és ezek közül csak egyet tudott megnyerni, az is egy FA Kupa-újrajátszás volt a negyedosztályú Plymouth ellen.

Azóta már az FA Kupából is van frissebb élménye Klopp csapatának, de erre nem szívesen emlékeznek vissza, mert a Wolverhampton az Anfielden tudott nyerni, és ehhez még hozzájön, hogy a Ligakupában elbukta a Pool az elődöntőt, a bajnokságról pedig lemondhat az elmúlt hetek bukdácsolásai miatt.

Dier (jobbra) ismét a védelemben kaphat szerepet

A Liverpool-drukkerek hozzászokhattak ehhez az érzéshez, hiszen 1990 óta nem nyert bajnokságot, ettől még borzasztóan lehangoló tud lenni, mivel pár rossz meccs alatt elúszik minden, amit addig építgetett a csapat, és ami minden héten remény adott a szurkolóknak.

A csapat 2017-ben az öt bajnokijából egyet sem tudott megnyerni, ami nem túl kedvező előjel a szombat esti, Tottenham elleni rangadó előtt.

A Spurs 1993 óta csak egyszer tudta bevenni a Liverpool otthonát, és 2012 novembere óta nyeretlen a Vörösök ellen, márpedig most nagyon fontos lenne győznie, ha nem akar a mostani kilenc pontnál jobban leszakadni a Chelsea-től.

A londoniaknál Danny Rose és Jan Vertonghen is sérült, őket Ben Davies és Eric Dier helyettesítheti. A Liverpoolnál a horvát belső védő, Dejan Lovren a térdét fájlalta, de könnyen lehet, hogy így is játékra jelentkezik.

1x2    
Liverpool Döntetlen Tottenham
2.25 3.15 3.15

Az egymás elleni mérleg a Liverpool javára billen, amely eddig 79-szer győzött, a Spurs 47-szer bizonyult jobbnak. Ami a rossz forma ellenére a Liverpool mellett szólhat, hogy a csapat eddig a rangadókon jól szerepelt, az első hatba tartozó ellenfelekkel szemben hat meccsen tizenkét pontot szerzett.

A Pool számára az is lelki teher lehet, hogy eddig szinte folyamatosan az első négyben volt, ezt a meccset viszont az ötödik helyről várja, és a MU már ott liheg a nyakán, Mourinho csapata csak egy pontra van.

A statisztikák szerelmeseinek egy adat: a Liverpool eddig 12 gólt szerzett büntetőből a PL-ben a Spurs ellen, ennyit még egyetlen klub sem lőtt a sorozat történetében. A védelmek tekintetében a Tottenham áll jobban a két csapat közül, a Pool akciógólból többet kapott (18), mint a vendégek akcióból és pontrúgások után összesen (16).

A Liverpoolnak jó lesz figyelnie Harry Kane-re, aki idén már hat gólt szerzett, így 14-nél jár, és jó úton halad afelé, hogy sorozatban a harmadik évben is 20 gól fölött zárjon.

[2252425] 2017-02-11 18:30:00 Liverpool - Tottenham Hotspurx;
now;47
2017-02-12;47
2017-02-13;47
209498