Féri kézilabda BL

A Barcelona legyőzte a Veszprémet

A Veszprém 25-22-re kikapott hazai pályán a Barcelona csapatától a férfi kézilabda BL-csoportkörének 10. fordulójában.

Nagy László hat gólig jutott egykori klubja ellen. - Fotó: Bruzák Noémi - MTI

A magyar csapatból Blaz Blagotinsek, Aron Palmarsson, Ancsin Gábor és Marko Kopljar is hiányzott. A Barcelona együttesében ott volt a januári világbajnokságon házigazdaként aranyérmes francia válogatott tagjai közül Cedric Sorhaindo, Dika Mem és Timothey N'Guessan is, illetve a torna gólkirálya, Kiril Lazarov, a veszprémiek egykori jobbátlövője.

Öt és fél perc elteltével szerezték első góljukat a hazaiak, ezt azonban ellensúlyozta Mikler Roland három bravúros védése. Egyre lendületesebben támadott és keményebben védekezett a Veszprém, így a 10. percben 4-2-re vezetett. Nagy László csapatkapitány - aki 12 évig szerepelt a Barcelonában - rendkívül motiváltan, kiváló formában kézilabdázott, a 13. percben már negyedszer volt eredményes.

A folytatásban 9-6-os állás után Nagy László kiállítását átvészelték a házigazdák, és bár Mikler újabb látványos védéseket mutatott be, a túloldalon Moreno Perez De Vargas is remekelt a kapuban. A katalánok ellenállhatatlan támadójátékkal egyenlítettek, sőt kettős emberhátrányban is betaláltak, ezzel átvették a vezetést (12-13), de Nagy a szünet előtt ismét a Veszprémet juttatta előnyhöz (14-13).

A második felvonás is Mikler bravúrjaival kezdődött, amelyekre nagy szükség volt, ugyanis a Barcelona kiválóan védekezett, és a macedón kapus, Borko Ristovski is nagyszerűen védett. Lazarov két találatával ismét a vendégek álltak jobban (17-18), és ezután már nem is engedték ki kezükből az irányítást.

Javier Sabaté, a magyar bajnokcsapat vezetőedzője a játékrész 17. percében időt kért, de Ristovski a legnagyobb ziccereket is hárította (18-21), a veszprémiek kilenc percen keresztül képtelenek voltak neki betalálni. A hajrában magabiztosan őrizte előnyét a Barcelona, amely második félidei ragyogó védekezésével rászolgált a győzelemre (22-25).

A katalánok legeredményesebb játékosa Valero Rivera és a dán Lasse Andersson volt, egyaránt öt góllal.

A Veszprém szerdán a német THW Kiel otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében.

Telekom Veszprém-Barcelona (spanyol) 22-25 (14-13)
Férfi BL, csoportkör, A csoport, 10. forduló:
A Veszprém gólszerzői: Nagy L., Gajic 6-6, C. Rodriguez 3, Sulic, Ilic 2-2, Lékai, Marguc, Ugalde 1-1.
  Az A csoport állása:
1. Barcelona 18 pont/10 mérkőzés
2. Paris Saint-Germain (francia) 14/9
3. THW Kiel (német) 11/10
4. Telekom Veszprém 10/10
5. Flensburg-Handewitt (német) 9/8
6. Wisla Plock (lengyel) 6/9
7. Bjerringbro-Silkeborg (dán) 4/9
8. Kadetten Schaffhausen (svájci) 2/9