Átigazolás

Volt már olyan, hogy a Real-elnök kinézett valakit, és nem vette meg?

  • MVB80

A Torinónak nem lesz könnyű dolga, ha meg akarja tartani a gólokat szorgalmasan termelő Andrea Belottit.

Az olasz Gazetta dello Sport nevű lap azt írja, a Real Madrid elnöke, Florentino Pérez nagy rajongója Andrea Belottinak, a Torino 23 éves csatárának, aki egyértelműen az idény egyik nagy felfedezettje az olasz bajnokságban, hiszen 20 meccsen 15 gólt szerzett eddig.

Nehéz lesz megtartania a Torinónak

Pérez rajongása nem sok jót jelent a Torino-szurkolók számára, hiszen a nagyravágyó elnök regnálása során már számtalanszor bizonyította, hogy a pénz számára nem akadály. Péreznek ez a második időszaka a Real élén, és az első szakaszban olyan neveket szerzett meg, mint Figo, Zidane, Beckham, Ronaldo, Owen vagy Robinho.

Az elnök 2006 februárjában lemondott, majd 2009-ben újra ő került a klub élére, és azóta többek között Kakát, Cristiano Ronaldót, Benzemát, Özil, Di Maríát, Modricot és Bale-t öltözötte Real-mezbe.

A Torino vezetősége decemberben kötött 2021-ig szóló szerződést Belottival, és ebbe 100 millió eurós kivásárlási ár is belekerült, ezzel akarta bebiztosítani magát a klub, hogy ha el is viszik a legnagyobb értékét, akkor se járjon rosszul.

A 100 millió egyébként nem olyan horribilis összeg, ha figyelembe vesszük, hogy az Arsenal januárban 65 milliót ajánlott Belottiért, amire az volt a Torino válasza, hogy köszönjük, de nemet mondunk, mert ennél többet ér a mi fiunk.

A Gazzetta dello Sport cikkében megjegyzi, hogy Pérez a február 15-i Real-Napoli BL-nyolcaddöntőre meghívta Urbano Cairót, a Toro elnökét, akinek valószínűleg nem csak a Bernabéu-stadionban őrzött trófeagyűjteményt fogja megmutatni, hanem finoman majd rákérdez majd nála, mennyi is az annyi.

Belotti érkezésére azért is lehet valós esély, mert Karim Benzema szálka lett a Real-drukkerek szívében, legalábbis a többség elégedetlen a francia támadóval, aki a nekijutó 968 perc alatt öt gólt szerzett csak a bajnokságban, miközben a többnyire csereként bevetett Álvaro Morata 656 perc alatt eggyel többször talált be, mint csapattársa.

A Gazzetta szerint Moratát szívesen visszavinné a Juventus, ahol két idényt már lehúzott, és ha így lesz, akkor tényleg megüresedik egy hely a keretben, ahova ideális megoldást jelentene a nagyon agilis és gólerős Belotti.