Darts

Van Gerwen és Anderson is komoly verést osztott ki

Túl vagyunk a Premier League második fordulóján, ugyan több egyoldalú meccset is láthattunk, de azért akadt miről írni.

Angol házirangadóval vette kezdetét a második forduló, az az Adrian Lewis és Dave Chisnall feszült egymásnak, akik a nyitókörben egyaránt pont nélkül maradtak. Kisebbfajta nyomással a vállukon kellett tehát már így a sorozat elején színpadra lépniük, hiszen ebben a borzasztó sűrű mezőnyben nem szerencsés két vereséggel indítani. Lewis tudta ezt jobban kezelni, Chisnall fejben valahol nagyon messze járt, abszolút nem tudta felvenni a ritmust és tőle szokatlanul alacsony, 88-90 körüli körátlagon mozgolódott, ami mindössze két legre volt elegendő. "Jackpot" sem szaggatta szét magát, de 54%-ban hozta a duplákat, ezzel pedig uralta a meccset, és még egy 160-as kiszálló is becsúszott tőle, ami messze a mérkőzés legszebb jelenete volt.

Szeretsz a statisztikák között böngészni? Akkor irány a PDC Hungarian Fan Club Facebook-oldala, ahol minden mérkőzésről részletes statisztikát találhatsz.

A folytatásban ugyancsak két angol feszült egymásnak, méghozzá a 2009-es győztes James Wade és a 16-szoros világbajnok Phil Taylor. Ők győzelemmel indították a sorozatot, így nyugodtan állhattak oda a 20. Premier League ütközetükhöz. Wade nagy lendülettel kezdte a meccset, egy 121-es kiszállóval brékelt, ám rögtön a következő legben Taylor is kiszállt ugyanennyiről. A fiatalabb angolt ez nem különösebben hatotta meg, egy 11 nyilassal újra előnybe került, sőt 4-1-re is megléphetett volna, ám hiába dobhatott többször is duplára, mind elpuskázta, az "öreg" pedig köszönte szépen. Taylor egy újabb 100 feletti kiszállóval kiegyenlített, innentől pedig fej-fej mellett haladtak 5-5-ig. Érezhető volt a feszültség a hajrában, Wade rontott a biztos egy pont kiszállójára, a stoke-i legenda pedig ezt 142-ről büntette meg és vette el honfitársa kezdését. Elölről azonban Taylornak sem ment, így végül pontosztozkodás lett a vége. Wade-nek lett volna fájóbb, ha pont nélkül marad, ugyanis alapvetően ő játszott jobban, Taylor 92.07 pontos körátlaga is mutatja, hogy ez nem az ő meccse volt.

Közel sem hozott ekkora izgalmakat az est harmadik összecsapása. Jelle Klaasen ugyan nem indította rosszul a meccset, de a lendülete csupán másfél legig tartott. A kétszeres világbajnok Gary Anderson egy 119-es kiszállóval menekült meg a bréktől, innentől pedig begyújtotta a rakétákat és átgázolt a hollandon, megtartva ezzel a veretlenségét, hiszen múlt héten Newcastle-ben döntetlent ért el van Gerwen ellen.

Az előzetesen a nap slágermeccseként beharangozott Peter Wright-Michael van Gerwen derbin sem rágtuk le a körmünket. Előbbi a lehető legrosszabbul indította a meccset, hiszen öt nyilat rontott el a kiszállóra, a regnáló világbajnok holland pedig ezt természetesen azonnal megbüntette és elvette ellenfele kezdését. Wrightot a kihagyott duplák olyannyira megzavarták, hogy folyamatos szektorhibákkal képtelen volt tartani a lépést van Gerwennel, és percek alatt 0-6-os hátrányban találta magát. Kiizzadta, hogy ne kapjon ki nullára, sőt a holland kis segítségével visszazárkózott 3-6-ra, ám ezzel csak az eredményt kozmetikázta, pontot nem tudott menteni. Van Gerwen ezzel sorozatban 39. televíziós meccsén maradt veretlen, és a mérkőzés folyamán megdobta az idei kiírás első 170-es, azaz maximum kiszállóját.

Az est zárótalálkozóján egy belga-holland csatára került sor Kim Huybrechts és Raymond van Barneveld főszereplésével. Oda-vissza brékkel indult a meccs, majd Huybrechts pillanatai következtek, 3-1-re sikerült meglépnie. Barneveldet sem kellett azonban félteni, gyorsan visszajött 3-3-ra, majd kihasználta a belga hibáit és átvette a vezetést. A folytatásban sorra adták egymásnak a lehetőségeket, egyikük sem tudott dominálni, így a vége egy igazságos döntetlen lett.

Nottingham, 2. forduló eredmények:
Adrian Lewis-Dave Chisnall 7-2
James Wade-Phil Taylor 6-6
Jelle Klaasen-Gary Anderson 3-7
Peter Wright-Michael van Gerwen 3-7
Kim Huybrechts-Raymond van Barneveld 6-6

Kattints a képre a játékért!