Német foci

Figyeljünk csak oda az esti német meccsre!

  • MVB80

Első hallásra valószínűleg viszonylag kevés szurkolót hoz lázba a Bundesliga 20. fordulójának nyitómeccse, a Mainz-Augsburg összecsapás, pedig a múlt alapján ez egy nagyon ígéretes párharc.

Elég, ha azt mondjuk, hogy még egyszer sem játszott 0-0-t a két csapat az élvonalban, sőt a legutóbbi hét meccsükön huszonhét gól született, ez 3,85-ös átlagot jelent.

Ősszel 3-1-re győzött a Mainz Augsburgban, és a meccs azért is szolgáltatott beszédtémát, mert a hosszabbításban a csereként beállt José Rodríguez egy agyatlan becsúszással sérülést okozott Dominik Kohrnak, aki azóta felépült, de pénteken nem játszhat, mert begyűjtötte az ötödik sárgáját.

Az aktuális forma alapján az Augsburg lehet a meccs esélyese, amely legutóbbi két bajnokiját megnyerte, előbb Wolfsburgból hozta el a pontokat, majd kétszer is hátrányból fordítva állt talpra a Werder ellen.

A képen ollózó Cordoba gólt szerzett a Mainz őszi győzelme alkalmával

Az Augsburg feltámadása egybeesik Manuel Baum érkezésével, az új edző felrázta a brigádot, amely az irányításával öt meccs alatt tíz pontot szerzett, és csak a Hoffenheimtől kapott ki.

A Mainz viszont még nyeretlen 2017-ben, a Köln és a Dortmund ellen egy-egy pont azért összejött, a Hoffenheim elleni 0-4 viszont randa. A Mainznak azért lenne égető szüksége a három pontra, mivel a rossz évkezdet miatt csak hat pontra van az osztályozós helyen álló Hamburgtól.

Martin Schmidt csapata ugyanakkor a pénteki meccs előtt erőt meríthet abból, hogy az Augsburg az egyik kedvenc ellenfele, az utolsó hat alkalommal veretlen maradt ellene, sőt a hatból ötször győztesen jött ki a csatából.

A Mainz 22 pontjából 15-öt otthon szedett össze, csak a Bayerntől és a Leverkusentől kapott ki, az Augsburg pedig vendégként mindenből hármat jegyzett eddig, Brémában, Ingolstadtban és Wolfsburgban tudott nyerni. 

A Mainz védelmének jót tehet Leon Balogun visszatérése, a nigériai hátvéd a legutóbbi három bajnokit kihagyta izomsérülés miatt. A másik oldalon a középpályáról nemcsak Kohr, hanem a cseh Morávek és a korai Koo is hiányzik majd.

Látva a csapatok korábbi meccseit, nem tűnik nagy merészségnek, ha azt várjuk, hogy most sem spórolnak majd a gólokkal.

hatharom.com
2,5 gól felett
 @2.20
[2272471] 2017-02-10 20:30:00 Mainz 05 - Augsburgx;
2017-02-10;54
2017-02-11;54
2017-02-12;54
210225